Kanada'da Pakistanli Müslüman Göçmen Biçakli Saldiriya Ugradi

“Müslümanlardan nefret ettigini” söyleyen saldirganlar, Muhammed Kasif’in sakalini kesti.

Kanada’nin Saskatoon sehrinde yasayan Pakistanli Müslüman göçmen “Müslümanlardan nefret ettigini” söyleyen bir grubun biçakli saldirisina ugradi.

Kanada’da yayin yapan The Starphoenix gazetesinin haberine göre, Pakistanli Müslüman göçmen Muhammed Kasif, Saskatoon’un Eastview bölgesinde yasadigi evin yakinlarinda, 25 Haziran Cuma günü iki kisinin kendisine saldirdigini söyledi.

Geleneksel Pakistan kiyafetleri giyen Kasif, saldirganlar tarafindan sirtindan ve kolundan biçaklandigini ve sakalinin kesildigini belirtti.

Kasif, saldirganlarin sakalini keserken kendisiyle alay ederek “Neden bu kiyafeti giyiyorsun? Neden buradasin? Ülkene geri dön. Müslümanlardan nefret ediyorum! Ve neden sakalin var?” ifadelerini kullandigini aktardi.

Öte yandan Kasif, olay yerine yakin park edilmis yesil bir araçta saldirganlar ile is birligi yapan üçüncü bir kisinin olabilecegine isaret etti.

Saldiri ile ilgili sorusturma baslatildi.

Saskatoon Belediye Baskani Charlie Clark, saldiri sonrasi yaptigi açiklamada, “dehsete düstügünü” ve “üzüntü duydugunu” belirtti.

Belediye Baskani Clark, “Beyaz üstünlügünü, Islamofobi'yi ve diger her türlü ayrimciligi yayan gruplarin sorusturulmasi ve sorumlu tutulmasi gerekiyor.” açiklamasinda bulundu.

Esi ve üç çocugunun hayatindan endise duydugunu belirten Pakistanli Müslüman göçmen, yaklasik 15 yildir Saskatoon’da yasiyor.
Kaynak: AA