Israil Disisleri Bakani Lapid, BAE'ye Gidiyor

Israil Disisleri Bakani Yair Lapid, resmi temaslari kapsaminda bugün ilk olarak Birlesik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gidiyor.

Israil Disisleri Bakani Lapid, BAE'ye Gidiyor
Israil Disisleri Bakani Yair Lapid, göreve gelmesinin ardindan BAE’ye ilk resmi ziyaretini gerçeklestiriyor. Lapid, temaslari kapsaminda Birlesik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gidiyor. Sosyal medya hesabindan uçakta fotografini paylasan Lapid, “BAE’ye tarihi bir ziyaret için yola çiktik” ifadesini kullandi. Lapid’in ziyareti sirasinda, Abu Dabi’de Israil Büyükelçiligi ve Dubai’de Israil Konsoloslugu açmasi bekleniyor.

Öte yandan, Israil Disisleri Bakanligi tarafindan geçen hafta yapilan açiklamada, Lapid’in 29-30 Haziran arasinda BAE’yi ziyaret edecegi açiklanmisti. Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) ile Israil arasinda, 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray’da düzenlenen törenle iliskileri normallestirmeye yönelik bir anlasma imzalanmisti. BAE’nin yani sira Bahreyn, Sudan ve Fas ile birlikte, Eski ABD Baskani Donald Trump’in döneminde Israil ile normallesme iliskilerine baslanmisti.

-IHA-
Kaynak: İHA