Iskoliye Sanat Geceleri Basliyor

Darica Belediyesi tarafindan egitime kazandirilan Iskoliye Sanat Akademisi’nde kursiyerler, yil boyunca ögrendikleri hünerlerini Iskoliye Sanat Geceleri’nde sahneleyecek.

Iskoliye Sanat Geceleri Basliyor
Darica Belediyesi, ilçedeki kültür sanat alaninda önemli bir eksikligi gidermek için Baskan Muzaffer Biyik’in talimatiyla Iskoliye Sanat Akademisi projesini hayata geçirmisti. Egitime kazandirilarak Iskoliye Sanat Akademisi olarak hizmete açilan alanda gitar, ney, baglama, piyano, tiyatro ve drama gibi 9 farkli bransta egitim veren kursiyerler ise hünerlerini Iskoliye Sanat Geceleri’nde sergileyecek.

Iskoliye Sanat Akademisi’nin bahçesinde düzenlenecek Sanat Geceleri, 30 Haziran Çarsamba günü saat 20.30’da özel ögrencilerin sahneleyecegi gösteri ile baslayacak. 1 Temmuz Persembe günü saat 20.30’da tiyatro gösterisi ile devam edecek etkinlikte 2 Temmuz Cuma günü saat 20.30’da Türk Sanat Müzigi Korosu sahne alacak. 3 Temmuz Cumartesi saat 20.30’da ise final gecesiyle Daricalilar kültür sanata doyacak.

Ilçenin kültür sanat sehri olmasi için çalistiklarini kaydeden Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, “Göreve geldigimiz ilk günden itibaren ilçemizin gerçek anlamiyla bir kültür sanat sehri olmasi için canla basla çalisiyoruz. Iskoliye Mektebi’ni bu amaçla Sanat Akademisi’ne dönüstürdük ve genç yasli, kadin erkek, 7’den 77’ye herkesin kültür sanatla bulusmasini sagladik. Iskoliye Sanat Geceleri’nde Darica’nin çocuklari, gençleri sahne alacak. Bizim kendi vatandaslarimiz hünerlerini sergileyecek. Tüm vatandaslarimizi davet ediyorum. Gelin hep birlikte bizim çocuklarimizi, bizim evlatlarimizi izleyip alkislayalim” diye konustu.

Kaynak: İHA