Irmakli'da Yeni Alt Yapi Törenle Açildi

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Darende Ilçesi Irmakli Mahallesinde altyapi ve üstyapi çalismalarinin tamamlanmasi nedeniyle düzenlenen açilis programlarina katildi.

Irmakli'da Yeni Alt Yapi Törenle Açildi


Hizmet ve yatirimlarin hayirlara vesile olmasi dilegiyle Allah için kurban kesilerek coskulu bir sekilde karsilanan Gürkan, “Darende’de oldugu gibi bütün ilçelerimizde hizmet ve yatirimlarimiz hiz kesmeden devam ediyor” dedi.



Irmakli mahallesinde gerçeklestirilen programda mahalle sakinleri adina konusup, yapilan hizmet ve yatirimlardan dolayi tesekkür eden Ahmet Kaplan, “Irmakli mahallemiz ve çevre mahallelerimiz gerçekten hizmete susamisti. Kisin çamurdan, yazin tozdan geçilmez durumdaydi. Mahallemizin cazibeli suyu oldugu halde günde iki saat suyu akan, iki saatten sonra mahallemizin yarisina su yetmeyen, su kaynaklari olmasina ragmen susuzluk problemi yasayan bir mahalleydik. Baskanimiz gerek kanalizasyon, gerek içmesuyu, gerekse asfalt çalismalariyla bizleri sevince bogdu. Baskanimiza ve emegi geçenlere çok tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Bütün ilçelerimizde yogun bir çalisma içerisindeyiz”

Darende Ilçesine yapilan yol ve asfalt çalismalari hakkinda bilgiler aktaran Yol ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskani Mehmet Mert ise, “Baskanimizin destekleriyle sadece Darende’de degil bütün ilçelerimizde yogun çalisma içerisindeyiz. Toplamda Malatya genelinde Yol ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanligi olarak 80 santiyemiz var. Darende ilçemizin Irmakli mahallesinde 4,5 km sicak asfalt çalismasi yaptik. Finiser makinemizin girdigi bütün yollarimizi asfaltladik. Finiser makinemizin girmedigi dar yollari ise ilçe belediyemizle birlikte yapmaya devam ettiriyoruz” dedi.



“Irmakli mahallemizde altyapi çalismalarini tamamladik”

Irmakli mahallesinde altyapi çalismalarini tamamladiklarini belirten MASKI Genel Müdürü Mehmet Yasar Karatas da yaptigi konusmada, “ Bir mahallemizin daha altyapi çalismalarini bitirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Irmakli mahallemizde geçen sene yaklasik 9 km’lik kanalizasyon sebekesini yaptik ve bitirdik. Kanalizasyon çalismasinin sonrasinda içme suyu projemizi yaptik ve bugün gelinen noktada 17 kilometre içme suyu sebekesi, ishale hatti, kaptaj tesisi, 200 tonluk deposu ve abone baglantilariyla beraber çalismalarimizi tamamlayip vatandasimizin hizmetine sunduk. Kanalizasyon ve içme suyu çalismalarimizi 3 milyon 800 bin lira gibi bir bedelle yaptik. Yaptigimiz çalismalar sadece Irmakli mahallemizle sinirli degil. Ilimiz genelinde ihtiyaç duyulan hizmetler için yogun bir sekilde çalisiyoruz. Çalismalarimiz hizli bir sekilde devam edecektir. Sayin Baskanimiza bizlere verdigi desteklerden dolayi tesekkür ediyorum. Yaptigimiz çalismalarin mahallemize ve Darende ilçemize hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.



“Hizmetlerden dolayi tesekkür ediyoruz”

AK Parti Il Baskan Vekili Ekrem Dag ve AK Parti Darende Ilçe Baskani Veysel Karaman da birer selamlama konusmasi gerçeklestirdiler. Gerçeklestirilen selamlama konusmasinda, bu hizmet ve yatirimlarin gelmesinde emegi geçen basta Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan olmak üzere emegi geçenlere tesekkür ettiler.

“Ekiplerimiz gece gündüz çalisiyor”

Hizmet anlaminda Malatya’da büyük hizmetler gerçeklestirdiklerini belirten Baskan Gürkan ise, “Zor sartlarda önemli hizmetler gerçeklestiriyoruz. 21. yüzyila kalmamasi gereken hizmetler maalesef bu döneme kalmis. Bizler hemserilerimizin çagdas ve modern belediyecilik anlayisina kavusmasi için gece demeden gündüz demeden bütün ekibimizle yogun bir çalisma içerisindeyiz. Büyüksehir olarak Malatya’nin her ilçesinde, her mahallesinde, her kösesinde yüzlerce santiyemizle yogun bir çalisma içerisindeyiz. Malatya’yi çagdas ve modern anlamda mazisine layik istikbaline hazirlama noktasinda ilçe belediyelerimiz, meclis üyelerimiz, muhtarlarimiz ve mesai arkadaslarimizla birlikte yogun bir çalisma içerisindeyiz. Biz durmak yok yola ve hizmetlere devam diyoruz. Malatya’nin yüzyillik yatirimlarinin toplaminin çok daha fazlasi ihale edildi ve yapiliyor. Insallah bu yil içerisinde asfaltsiz, susuz ve kanalizasyonsuz yerimiz kalmayacak. Ayrica atik sularin akarsulara karismamasi içinde 12 adet aritma tesisi yapiyoruz. Allah birligimizi, beraberligimizi, dirligimizi ve düzenimizi bozmasin. Bundan sonraki süreçlerde de ilçe belediyelerimizle eksik ve aksaklilarin oldugu yerlerde birlikte çalisacagiz. Yapilan çalismalarin öncelikle Irmakli mahallemize, Darende ilçemize ve hizmetten yararlanacak olan hemserilerimize hayirli ve ugurlu olmasini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yapilan konusmalarin ardindan Irmakli Mahallesi Muhtari Ömer Kiliç, Mahallelerine yapilan hizmet ve yatirimlardan dolayi Baskan Gürkan’a bir plaket taktim etti.
Kaynak: İHA