Elazig'da 155 Doktor Adayi Kep Atti

Firat Üniversitesi (FÜ) Tip Fakültesi’nde egitimini tamamlayan 155 doktor adayi, düzenlenen mezuniyet töreninde kep atti.

Elazig'da 155 Doktor Adayi Kep Atti
FÜ Tip Fakültesi 33. döneminde 155 mezun verdi. Mezuniyet töreni, FÜ Çok Amaçli Kapali Spor Salonunda pandemi kurallarina uygun olarak yapildi. Törene, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bilal Üstündag, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, ögretim üyeleri, mezun olan ögrenciler ve aileleri katildi.

Hekimlik mesleginde sevgi, saygi, hosgörü ve fedakarligin çok önemli olduguna vurgulayan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktas, “Hekimlik sürekli kendini yenileyen ve en hizli gelisme gösteren mesleklerden biridir. Genç hekimler, sizlerle gurur duyuyorum. Bizlere bu gururu yasattiginiz için sizlere, bin bir güçlüklerle sizleri yetistiren ailelerinize, hocalariniza ve katilimlariyla bizleri onurlandiran sevgili konuklarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Bu yil 155 genç doktoru mezun etmenin hakli gurur ve mutlulugunu yasadiklarini dile getiren Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, “Simdiye kadar ülkemizin saglik gücüne 2 bin 966 pratisyen hekim ve bin 401 uzman doktor olmak üzere 4 bin 367 hekim kazandirdik. Bunun onurunu yasiyoruz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Dekan Prof. Dr. Gürgöze, mezun ögrencilere hekimlik andini okuttu.

Tören, mezun olan ögrencilere diplomalarinin verilmesi ve ardindan gerçeklestirilen kep atma töreni ile sona erdi.
Kaynak: İHA