Diyarbakir'dan Kisa Kisa

Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, Büyüksehir Belediyesince yeniden düzenlenen Sanat Sokagini ziyaret etti.

Vali Karaloglu, merkez Yenisehir ilçesinde bulunan ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan alt yapi çalismalari tamamlanarak vatandaslarin hizmetine sunulan, kentin en islek ve sembol sokaklarindan biri olan Sanat Sokaginda esnaf ve vatandaslarla bir araya geldi.

Ziyarette Karaloglu, gençler ve vatandaslara birlikte çay içti, onlarla sohbet etti.

Çocuklara oyuncak hediye eden Karaloglu, "Kültür, sanat, müzik, sosyal faaliyetler Diyarbakir'i yansitan tüm renkleri bu sokakta bulacaksiniz. Yürürken karsiniza her an bir etkinlik çikabilir." dedi.

- Seyir terasi yenileniyor

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, Fiskaya'da bulunan seyir terasini yenilenmesi çalismalarina basladi.

Büyüksehir Belediyesi, DISKI Genel Müdürlügü'nün selalenin tekrardan akar hale gelmesi için yürüttügü çalismalarin ardindan, seyir terasinda yenileme çalismalari baslatti.

Imar ve Sehircilik Daire Baskanligi'nin hazirladigi ve Diyarbakir Kültür Varliklari Koruma Bölge Kurulu tarafindan onaylanan proje kapsaminda 230 metrekarelik alanda 170 metrekare kompozitdeck, 60 metrekare cam teras ve kafe insa edilecek.

2 ay sürecek çalismanin tamamlanmasiyla, vatandaslar Tas Konak, Hevsel Bahçeleri, Dicle Nehri ve Millet Bahçesini bir arada izleyebilecek.

- Gençler için moral etkinligi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, Akademi Lise'de gençler için moral etkinligi düzenledi.

Akademi Lise ögrencilerine sinav sonrasi Büyüksehir Belediyesi'nin Ongözlü Köprü'de bulunan Diyar-i Lezzet tesislerinde moral etkinligi düzenlendi.

Ögrenciler, müzik esliginde eglenceli dakikalar geçirerek streslerini atti.

Etkinlige, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskani Mehmet Kesen, Insan Kaynaklari ve Egitim Daire Baskani Ali Yücel, Akademi Lise egitmenleri ve ögrenciler katildi.

Kaynak: AA