Dagtekin, OSB'de Incelemelerde Bulundu

AK Parti Adiyaman Il Baskani Mehmet Dagtekin, organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren fabrikalari gezerek üretim süreci ile ilgili firma yetkililerinden bilgi aldi.

Dagtekin, OSB'de Incelemelerde Bulundu
Mehmet Dagtekin beraberinde Il Baskan Yardimcisi Serif Yildirim, Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Güles, Merkez ilçe Baskan Yardimcisi Ömer Dicle ile birlikte Adiyaman Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

OSB’deki incelemelerinin ardindan bir açiklama yapan Baskan Dagtekin hedeflerinin, 2. organize sanayi bölgesini de hayata geçirerek daha fazla yatirimci çekmek oldugunu söyledi.



AK Parti iktidarinin 2002’den bu yanda yerli üretimi desteklemek için AR-GE’ye çok ciddi destekler sagladigini ifade eden Baskan Dagtekin, “Bugün Adiyaman’imiza üretim ve istihdam saglayarak katkida bulunan degerli sanayicilerimizi ziyaret etmek istedik. Organize sanayi bölgemizdeki isletmelerin yaptiklari yatirim ve üretimler ilimiz ekonomisine ve istihdamina ciddi katkilar sunmaktadir. Gezdigimiz fabrikalarda isletme sahiplerinin AR-GE’ye önem vermeleri ve Adiyaman sanayisinde AR-GE’nin gelisiyor olmasi bizleri oldukça mutlu etti. AR-GE ile birlikte bu üretimler sayesinde birçok firmamizin inovasyon kabiliyeti de gelismis olacak. Üretken sanayicilerimizle Adiyaman’in yeni basari hikayesini hep birlikte yazacagiz. Hamdolsun hem nitelikli is gücü olarak hem de kalifiye eleman noktasinda Adiyaman çok iyi bir konumda. Sektörel çesitliliginin artmasina da önem veriyoruz. Bilhassa katma degerli üretimle Adiyaman’i kalkindirma hamlemizde önemli isler basaracagiz. Zira üretkenligimizi, teknolojik ilerlememizi ve inovasyon becerilerimizi hedeflerimizle uyumlu sekilde yukari tasimanin derdindeyiz. Yatirim açisindan Adiyaman’in birçok avantaji bulunmaktadir. Bunlardan en önemlisi ise yatirim yapmak isten mütesebbislerimizin 6. Bölge Tesviklerinden faydalanacak olmasi. Inaniyorum ki bu tesviklerle birlikte kalkinmada büyük hamleler yapacagiz. Insallah bundan sonra diger yatirimcilarimizi da sik sik ziyaret ederek, istisarelerimizi devam ettirecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA