Cografî Isarete En Tatli Tanitim

Basvuru ve onay süreçleri tamamlanarak cografî isaret tesciline hak kazanan "Mustafakemalpasa Peynir Tatlisi, Kemalpasa Peynir Tatlisi ve Peynir Tatlisi " için tescil töreni düzenlendi.

Cografî Isarete En Tatli Tanitim
Ticaret ve Sanayi Odasinda düzenlenen törene, Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Ilçe Kaymakami Ahmet Altintas, Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Fethi Yildiz, Cumhuriyet Bassavcisi Nurettin Güner, Belediye Baskani Mehmet Kanar, TSO Baskani Tekin Uzkinay, Marka ve Patent Vekili Fatma Karaoglu Özyurt ve ilçe protokolü ile oda baskanlari katildi.

TSO Baskani Tekin Uzkinay konusmasinda, "Insanlar gibi sehirlerin de bir hafizasi vardir. Bu ismi tescillemek için odamiz olarak 2017 yilinda baslatilan yogun çalismalar meyvesini verdi. Türk Patent ve Marka Kurumu, yöresel tatlimizi "Mustafakemalpasa Peynir Tatlisi" ismi ve cografi isaret belgesiyle tescilledi. Cografi isaretlemenin hedefi, ürünün kalitesinin korunmasi ve bölgesel kalkinmaya katki saglanmasinin yani sira, söz konusu isaretlemenin anonim olusu ve bireylerden bagimsiz bir sekilde kurallara bagli kalinarak imalat yapan tüm üreticilerin haklarini korumasi açisindan da önemli" dedi.



"Tarihî bir âna hep birlikte sahitlik ediyoruz" diyen Belediye Baskani Mehmet Kanar, “Marka sehir olma yolunda kosar adim yoluna devam eden Mustafakemalpasa’miza yeni bir deger daha kazandirmis durumdayiz. “Mustafakemalpasa Peynir Tatlisi” kayit altina alinmis ve yüzde yüz îlçemize ait bir marka olarak tescillenmistir. Uzun yillar çözülemeyen bu problemin bizim elimizle hal olmasindan dolayi memnuniyetimi belirtiyor, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. “Mustafakemalpasa Tatlisi Cografi Isaret Tescil Belgesi” ni almak hiç kolay olmamistir. Bu ise yillar harcanmis, kapilar asindirilmis emekler verilmis ama bir türlü halledilememistir. Oysa bu bir an önce bitirilmesi gereken islerden biridir. Öyle ya 100 yildan beri bu cografyanin bir ürünü olarak adiyla saniyla “Mustafakemalpasa tatlisi” olarak dogmus, büyümüs, gelismis ama bir türlü kimligi çikartilamamistir. Iste biz bu kimligi çikartmis olduk. Ve “Mustafakemalpasa peynir Tatlisi” olarak kimligine yazdigimiz ismi bir de kulagina okumus olduk. Bundan sonra “Peynir Tatlisi” markalar ülkesinin bir ferdi olarak daha bir istahla yoluna devam edecektir. Artik Kemalpasa Tatlisi diye vitrinlere konulan her sekerli kurabiyeyi yemeyecegiz. Piyasaya sürülen yan sanayi üretimlerle piyasanin ekonomik yönden manipüle edilmesine firsat vermeyecegiz. Standartlarina uyulmamis ürünlerle sehrimizin nadide ismini de kirlettirmeyecegiz. Slogan olarak belirledigimiz “bu saatten sonra herkes agzinin tadini bilecek” deyisimiz bosuna degildir. Çünkü bu enfes tat hamuruyla rayihasi ile özel bir tattir. Fakat asil önemlisi bundan sonra baska bir yönden de agzimizin tadi gelecek insallah. Bu isin ekonomisinden bahsediyorum. Su anda Mustafakemalpasa’da günlük tatli üretimi 1 milyon civarindadir. Bu miktar zamanla piyasaya yetersiz gelecektir. Artan talep karsisinda yeni firmalar kurulacaktir. Buda rekabet demektir, kalite demektir, ekonomi demektir” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ise konusmasinda, “Bugün çok özel, tatliya baglanmis olan bir gün. Herkes çok ugrasti çok emek verdi. Sonucunda sabrimizin emegimizin karsiligini aldik. Bu sadece Mustafakemalpasa’nin degil Bursa’nin gastronomi markasidir. Bundan sonra çok iyi bir planlamayla Bursa’nin ve Mustafakamlapasa’nin tanitimina çok büyük katki saglayacak. Diger hizmetlerimiz de son sürat devam etmekte. Mustafakemalpasa çok iyi yerlere gelecek. Cografi isaret alirken ugrasan çaba gösteren herkese çok tesekkür ederim. Bu hepimizin basarisi” ifadelerini kullandi.

Öte yandan Adnan Menderes Meydani, Suçtu Tabiat Parkinda ve Güllüce trafik kontrol noktasinda sürücülere ve yolculara Kemalpasa Tatlisi ikram edildi.
Kaynak: İHA