Çevre Ve Sehircilik Bakanliginca Dalaman'daki Yanginin Basladigi Kagit Fabrikasi Kapatildi

Çevre Kanunu uyarinca faaliyeti durdurulan isletmeye idari para cezasi uygulandi.

Mugla'nin Dalaman ilçesinde tarim alanlari ve ormanlik alana siçrayan yanginin basladigi kagit fabrikasi kapatildi, isletmeye 12 milyon 71 bin 949 lira idari para cezasi uygulandi.

Bakanliktan alinan bilgiye göre, Dalaman'da faaliyet gösteren kagit fabrikasina ait atik alaninda çikan yanginin ormanlik alana ve çevreye verdigi zararla ilgili baslatilan inceleme tamamlandi.

Kapsamli inceleme ve denetim sonucu isletmenin atik alaninda, tehlikeli ve tehlikesiz atiklarin düzensiz ve kontrolsüz sekilde biriktirildigi, Çevre Izin ve Lisans Belgesi kapsaminda izin verilen atiklarin haricinde atik kabulünün yapildigi tespit edildi.

Çevre ve insan sagligina zarar veren isletmenin Çevre Izin ve Lisans Belgesi süresiz iptal edildi. 2872 sayili Çevre Kanunu uyarinca faaliyetleri durdurulan isletme kapatildi.

Atiklari düzensiz ve izinsiz sekilde depolayan, gerekli önlemleri almayarak yangin çikmasina sebep olan, çevre ve insan sagligini tehlikeye atan isletme hakkinda 12 milyon 71 bin 949 lira idari para cezasi uygulandi.

Ayrica isletme hakkinda Çevre Kanunu kapsaminda Cumhuriyet Savciligina suç duyurusunda bulunuldu.
Kaynak: AA