Yünsa, Marka Degerini Yüzde 65,1 Artirdi

Sirket, yaklasik 17 milyon dolarlik marka degerine ulasti.

Yünsa, Brand Finance'in, "Türkiye'nin en degerli ve en güçlü markalari 2021 raporuna" göre, marka degerini yüzde 65,1 artirarak en fazla deger kazanan ikinci marka oldu.

Yünsa'dan yapilan açiklamaya göre, "En Degerli Ilk 100" siralamasinda önceki yila göre marka degerini yüzde 65,1 artiran sirket, yaklasik 17 milyon dolarlik marka degerine ulasti.

"Brand Finance Turkey 100-2021" raporu sonuçlara göre Yünsa, Türkiye'deki "En Güçlü Markalar" siralamasinda 11 basamak yükselerek 89. sirada yer aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, 2020'nin salgin nedeniyle markalar için iyi geçmedigini belirterek, en degerli 100 markanin toplam degerinin yüzde 12,7 azalarak 21,45 milyar dolara geriledigini bildirdi.

Sürmegöz, "Böyle bir dönemde yüzde 65,1 deger kazanarak Türkiye'nin en çok deger kazanan ikinci sirketi, ayrica ilk 100'de yer alan iki tekstil markasindan biri olmamiz gurur verici." ifadesini kullandi.

Üst segment yünlü kumas üretiminde dünyada ilk 5'te yer aldiklarini, Avrupa'nin ise en büyügü olduklarini aktaran Sürmegöz, salgin sürecine ragmen karliliga odaklandiklarini, hizli sekilde aksiyon alarak maliyet, stok ve finansman yönetimini yeniden kurguladiklarini bildirdi.

Kisa vadeli borçlari uzun vadeye yayarak sermaye ve finansman yapisini güçlendirdiklerini vurgulayan Sürmegöz, çevik yönetim anlayisla bu süreçleri basariyla atlattiklarini kaydetti.

- "Gerekli yatirimlari yapmaya devam edecegiz"

Mustafa Sürmegöz, Brand Finance arastirmasinin kendilerine dogru yolda olduklarini bir kez daha gösterdigini belirterek, su degerlendirmelerde bulundu:

"Yünsa'nin gelecekte de deger üretebilmesi ve kabiliyetlerini artirmasi için gerekli yatirimlari yapmaya devam edecegiz. Marka gücümüz ile finansal kazanimlarimizi tüm paydaslarimiza yansitmak ve sektörümüzün ihtiyaçlarini en dogru sekilde karsilamak için degerlerimize her zaman sahip çikacagiz. Yünsa olarak bizi bu önemli basariya ulastiran faktörlerin basinda çalisan memnuniyetini önemseyen inovatif bir sirket olmamiz yatiyor. Bunlarin yani sira sektörün ihtiyaçlarini iyi analiz etmemiz, müsteri memnuniyeti ve beklentileri odakli hizmet anlayisimiz, hizli ve esnek karar alma kabiliyetimizi de sayabiliriz."
Kaynak: AA