Van'da Uygulamali Çiftçi Egitimi AB Destegiyle Start Aldi

Avrupa Birligi tarafindan fonlanan projeyle Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü (FAO), Tarim ve Orman Bakanligi ile Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin isbirliginde baslatilan ‘Uygulamali Çiftçi Okulu’, Van’in Gevas ilçesinde hayata geçirildi.

Van'da Uygulamali Çiftçi Egitimi AB Destegiyle Start Aldi
Van’da açilan "Uygulamali Çiftçi Okulu" ile kadinlar aldiklari teorik ve uygulamali egitimle kendi isini kurma imkanina sahip olacak. Avrupa Birligi (AB) destegi, Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütünün (FAO) uzmanligi, Tarim ve Orman Bakanligi ile Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin isbirliginde hayata geçirilen projeyle kadinlara otlu peynir, bal, Gevas fasulyesi, tursu ve benzeri ürünlerin yetistiriciligi ile ilgili egitim veriliyor.

Hayata geçirilen Uygulamali Çiftçi Okulu kapsaminda Gevas ilçesinde kadinlara yönelik egitimlerin basladigini duyuran Van Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Görentas, "Egitimler sonunda ortaklari tamami kadinlardan olusacak ve Gevas ilçesinde yogun olarak üretimi yapilan otlu peynir, bal, fasulye, tursu gibi ürünlerin üretilmesi ve pazarlanmasi konusunda kooperatif kurulmasi hedeflenmektedir. 3 ay boyunca alacaklari egitimin sonucunda kadin üreticilerimiz tarafindan proje kapsaminda kurulacak kooperatif ile üretilecek ürünlerin pazarlanmasi ve dogrudan tüketiciye ulastirilmasi hedefleniyor" dedi.

Kaynak: İHA