Tusba Belediyesinden Sahil Temizligi

Van’in Tusba Belediyesi ekipleri, yüzme sezonunun baslamasiyla birlikte vatandaslarin yogun olarak kullandigi Van Gölü sahillerinde temizlik çalismalarina hiz verdi.

Tusba Belediyesinden Sahil Temizligi
Korona virüs salgini nedeniyle uygulanan sokaga çikma kisitlamasinin ardinda 1 Haziran’da baslayan normallesme süreci ve hava sicakliklarinin artmasi ile birlikte Vanlilar, cumartesi günü kendilerini Van Gölü sahiline attilar. Özellikle sokaga çikma kisitlamasinin olmadigi cumartesi gününü firsat bilen Vanlilar; Mollakasim, Ayanis, Özyurt, Dagönü ve Yesilsu basta olmak üzere Van Gölü sahiline akin etti. Vatandaslarin yogun olarak kullandigi sahil kesiminde biriken cam, pet sise, poset ve organik atiklar Tusba Belediyesi ekipleri tarafindan toplatildi. Son olarak bu pazar günü uygulanan sokaga çikma kisitlamasini firsat olarak degerlendiren Tusba Belediyesi ekipleri, topladiklari çöpleri araçlarla kati atik geri dönüsüm merkezine tasidi.

“Temiz bir Tusba, halkin destegi ile mümkün olur”

Temiz bir kentin olusturabilmesinin ancak vatandaslarin destekleri ile mümkün olacagini vurgulayan Tusba Belediye Baskani Salih Akman, “Temiz bir Van Gölü sahili için adeta bir seferberlik baslattik. Bardakçi Mahallesi sahilinden baslayarak Saglamtas Mahallesi’ne kadar devam eden yaklasik 90 kilometrelik sahil boyunca düzenli olarak çevre temizligi yapiyoruz. Halkimizin da bizlere destek vererek bu degere sahip çikmalarini istiyoruz. Lütfen buralari kendimiz için temiz tutalim. Eger biz kirletmezsek bu güzelim sahillerimiz kirlenmez” seklinde konustu.

Tusba Belediyesi olarak Van Gölü sahilinin temiz kalmasi için baslattiklari çalisma kapsaminda belli bölgelere çöp konteynerleri biraktiklarini ve uyari levhalari astiklarini söyleyen Baskan Akman, ayrica yaz aylari boyunca halkin özellikle hafta sonlari yogun olarak gittikleri sahillerde belediye ekiplerinin düzenli olarak çevre temizligi yapacagini söyledi.

Kaynak: İHA