Tirin Körügünün Patlamasi Sonucu 1 Kisinin Öldügü Anlar Güvenlik Kamerasinda

Afyonkarahisar’in Emirdag ilçesinde bozulan tir körügünü tamir etmek isteyen 32 yasindaki esnafin meydana gelen patlamada hayatini kaybettigi anlar güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde patlamanin siddetli ile tonlarca agirliginda tirin yerinde oynamasi anbean kayit altina alindi.

Tirin Körügünün Patlamasi Sonucu 1 Kisinin Öldügü Anlar Güvenlik Kamerasinda
Olay, geçtigimiz hafta sonu Emirdag ilçesi çikisinda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, E.K.’nin kullandigi 26 BN 979 plakali tir, Emirdag-Bolvadin karayolunda ariza yapti. Sürücü E.K., bunun üzerine tiri yakindaki bir akaryakit istasyonuna park ederek, tamir için Emirdag Sanayi Sitesi’ndeki tamirci esnafi Yasin Akgün’den (32) yardim istedi. Akgün, belirtilen adrese giderek dorsenin altinda tamir islemi yapmaya basladi.

Bu sirada içi hava dolu körük henüz belirlenemeyen sebepten ötürü patladi. Dorsenin düsmesi sonucu agir yaralanan Akgün için çevredekilerin ihbari ile olay yerine 112 Acil servis ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler Akgün’ü ambulans ile Emirdag Devlet Hastanesi’ne kaldirdi. Akgün burada yapilan müdahaleye ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

PATLAMADA TIR YERINDEN OYNADI, SESI DUYANLAR DEHSETE KAPILDI

Yasanan feci olayda tirin içi hava dolu körügünün patlama ani ise güvenlik kameralarina yansidi. Görüntülerde yanindan baska tirlarin geçtigi esnada tamir yapilan tirin patlamanin siddeti ile bir anda yerinden oynadigi görülüyor. Patlama sesini duyanlar yardim için tira dogru kosarken, olayda dorsenin altinda kalan Akgün’ü gördüklerinde ise hemen 112 Acil servisi arayarak yardim istediler. Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri Akgün’ü yarali olarak alip ambulansa koyarak hastaneye dogru yola çikiyor.

(Onur Dal/IHA)
Kaynak: İHA