Tekirdag'dan Kisa Kisa

Tekirdag Büyüksehir Belediyesi il genelinde yol yapim ve onarim faaliyetlerini sürdürüyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Ergene ilçesine bagli Yulafli ile Velimese mahalleleri arasindaki baglanti yolunda baslatilan asfalt serim çalismalarini tamamladi.

Fen Isleri Dairesi Baskanligi ekiplerince yapilan çalisma kapsaminda bin 100 metre uzunluga ve 7 metre genislige sahip olan baglanti yolunda 1700 ton sicak asfalt olarak serimi gerçeklestirildi.

Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak da yol yapim çalismalarina araliksiz devam ettiklerini, tamamlanan Yulafli ile Velimese mahalleleri arasindaki baglanti yolunun vatandaslara hayirli olmasini diledi.

-Sari Cücelik Virüs Hastaliklari ile Mücadelede kitabi NKÜ Rektör'ü Sahin'e takdim edildi

Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Havva Ilbagi yazdigi "Sari Cücelik Virüs Hastaliklari ile Mücadelede" kitabini Rektör Prof. Dr. Mümin Sahin'e takdim etti.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Ilbagi, ziyarette yaptigi konusmada, Trakya basta olmak üzere Türkiye’nin tahil üretimi yapilan alanlarinda epidemiler (salgin) olusturan sari cücelik virüs hastaliklari tahillarin verim ve kalitesinde önemli kayiplara neden oldugunu belirtti.

Hazirladigi kitabinin Türkiye'de tahil üretim alanlarinda görülen ve epidemi olusturan sari cücelik virüs hastaliklariyla mücadeleye isik tutacagini ifade eden Ilbagi, ülkede bu hastalik ile ilgili ihtiyaç duyulan önemli bir boslugu giderecegine inandigini aktardi.

Rektör Sahin de üniversitenin dinamik bir egitim kurumu olmasinin yaninda bölge halkinin sorunlarina da çözüm bularak kalkinmaya destek verdigi için gurur duydugunu ifade etti.

-Süleymanpasa Belediye Baskani Yüksel'in ziyaretleri

Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel, belediyenin çesitli birimleri tarafindan yürütülen çalismalari takip ederek, ilçede vatandaslarla bir araya geliyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Köprübasinda mevkisinde bulunan halk pazarini ziyaret eden Yüksel, burada hem esnafin belediyeden beklenti ve taleplerini dinledi hem de alisverise gelen vatandaslarla selamlasarak sohbet etti.

Yüksel, daha sonra Kasikçi ve Ferhadanli mahallelerinde devam eden çalismalari yerinde inceleyerek, mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi.

Ziyaretlerde Yüksel'e Baskan Yardimcilari Gökhan Saygi ve Sabri Çinar da eslik etti.

Kaynak: AA