Sudan Haber Ajansi Genel Müdürü Abdurrahman, AA Ile Is Birliginin Kendilerine Katki Saglayacagini Söyledi

Sudan resmi haber ajansi (SUNA) Genel Müdürü Muhammed Abdulhamid Abdurrahman, Anadolu Ajansi ile is birligi anlasmasinin kurumlarina çok katki saglayacagini, anlasmayi en kisa sürede imzalamak istediklerini ifade etti.

AA Sudan Temsilcisi Ömer Erdem, SUNA Genel Müdürü Abdurrahman’i makaminda ziyaret etti.

Ziyarette AA'nin çalismalari hakkinda bilgi veren Erdem, Abdurrahman’a 3 dilde yayimlanan "Anadolu Ajansi 2020 Almanak"ini hediye etti.

AA’nin büyük ve global bir dünya ajansi oldugunu belirten SUNA Genel Müdürü Abdurrahman, "AA’nin tecrübelerinden istifade etmek istiyoruz. AA ile is birligi bize çok katki saglayacak. Is birligi anlasmasini en kisa sürede imzalamak istiyoruz." dedi.

SUNA’nin kitadaki en eski ajanslardan biri oldugunu ancak son 30 yildir ihmal edildigini dile getiren Abdurrahman, egitime çok fazla ihtiyaç duyduklarini, ajansi yeniden yapilandirarak kisa sürede uluslararasi haberleri de servis etmeye baslayacaklarini anlatti.

Abdurrahman, temel gazetecilik, yeni nesil medya, savas muhabirligi, kameramanlik ve multimedya, yöneticilik egitimi, uzak ve kirsal bölgelerdeki habercilik ve yabanci dillerde haber üretimi konularinda AA ile is birligi yapmak istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA