Samsun'da Çilek Üretimi Yayginlasiyor

Samsun’da çilek üretimi, çiftçilere verilen fide ve örtü naylonu destekleriyle yayginlasiyor. Büyüksehir Belediyesi tarafindan Alaçam ilçesinde çiftçilere dagitilan çilek fideleri, meyvelerini verdi.

Samsun'da Çilek Üretimi Yayginlasiyor
Türkiye’nin verimli tarim ovalarina sahip Samsun’da sebze ve meyve üretimi artiyor. Dogu Karadeniz Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi (DOKAP) ile is birligi yapan Samsun Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi, kentte çilek yetistiriciligini yayginlastiriyor.

Tarimsal Üretimin Gelistirilip Yayginlastirilmasi Projesi kapsaminda Büyüksehir Belediyesi, Alaçam ilçesinde 12 çiftçiye 60 bin çilek fidesi ve 720 kilo malç örtü naylonu dagitti.

Kizlan, Vicikler, Umutlu, Kapakli, Gökçebogaz ve Fatih mahallelerinde 12 dekar alana dikilen fideler meyvesini verdi. Toplanan çilekler için Türkmen Yaylasi’ndaki Vicikler Mahallesi’nde hasat etkinligi düzenlendi.



Alaçam Kaymakami Fikret Yaman, Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskani Dr. Ali Korkmaz, Alaçam Belediye Baskan Vekili Raif Vatan, Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Senol Özcan, siyasi parti temsilcileri ile kurum ve kuruluslarin teknik personelleri katildi.

Etkinlikle çiftçiler, kurulan stantlarda yetistirdikleri çilekleri sergileyerek satisa sundu.

Ilk yil 15 ton alinacak çilek rekoltesinin, ikinci yil 30 ton gerçeklesmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA