Pakistan'da Mahkemeden Tiktok'un Askiya Alinmasi Karari

Pakistan'da mahkeme, Çinli sosyal medya uygulamasi TikTok’un 8 Temmuz’a kadar askiya alinmasina hükmetti.

Yerel basindaki haberlere göre, Sindh Yüksek Mahkemesinde, TikTok’un yaydigi "ahlaksiz ve müstehcen" içerikler sebebiyle magdur bir Pakistanlinin söz konusu sosyal medya uygulamasina karsi açtigi davanin durusmasi görüsüldü.

Mahkeme kararinda, TikTok’un daha önce mahkeme ve Pakistan Telekomünikasyon Ajansi (PTA) nezdinde müstehcenlik yayan hesaplarin kapatilacagina dair verdigi sabit taahhüt ve güvencelere uymadigina dikkat çekildi.

TikTok’un hukuka, Islam’in temel emirlerine ve Pakistan kültürüne saygi göstermedigine isaret edilen kararda, kisa süre önce sosyal medyada "LGBT onur ayi" kutlamalari için kampanya baslatildigina vurgu yapildi.

Mahkemenin kararinda, PTA'ya 8 Temmuz’daki bir sonraki durusmaya kadar TikTok’u askiya almasi belirtildi.

- Hindistan'in ardindan TikTok'u yasaklayan 2'nci Asya ülkesi

Pakistan Telekomünikasyon Ajansi, 9 Ekim 2020'de TikTok'u "ahlaksiz" içeriklerin kontrol edilemedigi gerekçesiyle yasaklamisti.

Ajans, 19 Ekim 2020'de TikTok'un müstehcen ve uygunsuz içeriklerin yayilmasiyla ilgisi bulunan hesaplari engelleyecegine dair verdigi teminatin ardindan TikTok'a getirilen yasaklamanin kaldirildigini açiklamisti.

Pakistan, Hindistan'in ardindan TikTok'u yasaklayan 2'nci Asya ülkesi olmustu.

- 11 Mart'ta yasak getirilmisti

Pesaver Yüksek Mahkemesi ise 11 Mart’ta "toplumda müstehcenligi yaydigi" gerekçesiyle TikTok'un yasaklanmasina karar vermisti.

Mahkeme 1 Nisan’da ise TikTok üzerindeki yasagin kaldirilmasina hükmetmisti.

Kaynak: AA