MASKI Her Alanda Çalismaya Devam Ediyor

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügüne bagli ekipler il genelindeki çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Bir yandan mahallelerin içme suyu ihtiyaçlarini karsilamak için yeni sondajlar açan MASKI ekipleri bir yandan da menfez montajlari ile yol geçislerini güvenli hale getiriyor.

MASKI Her Alanda Çalismaya Devam Ediyor
MASKI Genel Müdürlügü, Turgutlu ilçesine bagli Sinirli Mahallesinde yaptigi 4 adet kutu menfez montaji ile hem yol geçislerini rahatlatti hem de taskin riskine karsi önlem alirken, Saruhanli ilçesine bagli Tirkes Mahallesine kesintisiz ve saglikli içme suyu saglamak adina yeni bir sondaj kuyusu açti.

Sinirli’de dere geçisi güvenli hale geldi

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, dere yataklarinda yürüttügü çalismalar ile yol geçis noktalarinin güvenligi için önlemler almaya devam ediyor. Bu kapsamda Çevre koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi bünyesinde Turgutlu ilçesine bagli Sinirli mahallesinde yapilan 4 adet kutu menfez montaji ile dere geçis noktasini genisletip, kaza riskini azaltti. Su akisi daha saglikli hale gelen noktada olasi taskin risklerine karsi önlem alinmis oldu. Sinirli Mahallesi muhtari Metin Coskun, yapilan bu çalismadan dolayi memnuniyetini dile getirerek, “MASKI Genel Müdürlügü, mahallemizde bulunan derede 4 adet kutu menfez montaji gerçeklestirerek yol geçislerimizi rahatlatti. Derede su akisi da bu noktada daha saglikli bir hale geldi. Bu çalismayla hem yolda kaza riskine karsi hem de taskin riskine karsi önlemler alindi. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’e çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Tirkes’e yeni sondaj kuyusu açildi

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü Içme Suyu Dairesi Baskanligi bünyesinde Saruhanli ilçesine bagli Tirkes Mahallesine yeni bir sondaj kuyusu açildi. Gerekli çalismalarin ardindan sondajin kullanimina alinmasiyla birlikte mahalleliler kesintisiz ve saglikli içme suyuna kavusacak. Tirkes Mahallesi eski muhtari Bilal Arslan, özellikle yaz aylarinda yeralti sularinin daha derinlere çekilmesi sonucunda içme suyu sikintisi yasanan mahalleye 50 yil yetecek kadar su kaynaginin saglandigini söyledi.

Tirkes Mahalle muhtarinin babasi ve eski muhtari olan Bilal Arslan, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e mahalle halkinin selamlarini ileterek, “Cengiz Baskanimiz bizim 50 yilimizi susuzluktan kurtardi. Bu su mahallemizin hattina baglandiktan sonra en az 50 yil su sikintisi çekmeyiz. Cengiz Baskanimiza oglum Muhtar Hamza Arslan ve tüm mahalleliler olarak minnettariz. Çok tesekkür ediyoruz. Hepimize hayirli ve ugurlu olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA