Kütahya'da Rahvan At Yarislari Heyecani

Kütahya Belediyesi, Geleneksel Spor Dallari Federasyonu ve Kütahya Germiyan Rahvan Atli Spor Kulübü is birliginde gerçeklestirilen geleneksel rahvan at yarislarinda, heyecanin en üst seviyeye çiktigi anlar yasandi.

Kütahya'da Rahvan At Yarislari Heyecani
Rahvan atçilik alaninda Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Kütahya’da, geleneksellesen Rahvan at yarislari bu yilda büyük bir katilimla gerçeklesti. Kütahya Belediyesi’nin önemli destegi ve Geleneksel Spor Dallari Federasyonu ve Kütahya Germiyan Rahvan Atli Spor Kulübü is birligiyle yapilan yarislara Türkiye’nin farkli illerinden 90 rahvan at katildi.

Yarislar öncesinde yapilan konusmalarda, yarismaya katilanlara basarilar dilenirken, Kütahya Belediye Baskan Yardimcisi Abdullah Damci, “Kütahya Belediyesi olarak sporun her bransini destekliyoruz ve desteklemeye devam edecegiz. Bugün burada bulundugumuz tesisimizi de en kisa sürede genisleterek daha modern bir hale getirecegiz” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan mücadelenin kiyasiya yasandigi yarislarda, 3’lü, 4’lü, Küçük Orta, Büyük Orta, Bas Alti, Bas, Ithal A ve Ithal B kategorilerinde yapilan yarislarda derece alanlara ödülleri verildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve MHP Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman, Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Milletvekili Ali Fazil Kasap, Kütahya Belediye Baskan Yardimcisi Abdullah Damci, Geleneksel Spor Dallari Federasyonu As Baskani Mustafa Küçükmeral, Kütahya Germiyan Rahvan Atli Spor Kulüp Baskani Niyazi Yayvu ve çok sayida rahvan at ve yarislarina gönül verenler katildi.

Kaynak: İHA