Hakkari'de Mezuniyet Sevinci

Hakkari’de "Mesleki Egitim Merkezi Diploma Telafi Programi" kapsaminda telafi egitimlere katilarak liseyi tamamlayan ve yaslari 27, 35 ile 60 arasinda degisen ögrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Hakkari'de Mezuniyet Sevinci
Milli Egitim Bakanligi Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügü bünyesinde ustalik ve kalfalik belgesine sahip kisilere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Mesleki Egitim Merkezince egitim verildi.

Çesitli nedenlerden dolayi egitimini yarida birakan, ustalik ve kalfalik belgesine sahip yaslari 27, 35 ile 60 arasinda degisen 80 kisi, programa katilarak Türk dili ve edebiyati, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, tarih, inkilap tarihi ve seçmeli olan Hazreti Muhammed’in hayati dersleri gördü.

Korona virüs salgini nedeniyle çevrim içi verilen 36 haftalik egitimi basariyla tamamlayan ögrenciler için merkezin bahçesinde mezuniyet programi düzenlendi.

Ögretmenlerin yil boyunca siki bir program yürüttügünü ve ögrencilerin de dersleri aksatmamaya özen gösterdigini ifade eden TOBB Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Abdullah Karatas, “Okulumuz, bu programda ilk mezunlarini vermenin, ögrencilerimiz de emeklerinin karsiligini alabilmenin hakli gururunu yasiyor. Ögrenmenin yasinin olmadigini güzel sekilde gösterdiniz ve sizden sonra gelenlere de örnek oldunuz. Emegi geçen tüm ögretmen arkadaslarima tesekkür ediyorum. Ögrencilerimize de diplomalarinin hayirli olmasini diliyorum" dedi.

Çok mutlu olduklarini belirten ögrenciler ise yillar sonra diploma sahibi olduklarini söylediler.
Kaynak: İHA