GÜNDEM ÖZETI / 28 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP MYK, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda toplanacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Çeltik, Yunak ve Aksehir ilçelerinde incelemeler yapacak, ziyaretlerde bulunacak.

(Konya/10.00-20.00)

2- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Mugla Büyüksehir Belediyesini, Milas, Mentese ve Marmaris esnafini ziyaret edecek.

(Mugla/11.30-16.20)

3- TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Sirketi Hakkinda Kanun Teklifi'nin görüsmelerine devam edilecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMI

1- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Marmaris'teki orman yanginina müdahale sirasinda sehit olan orman personeli Görkem Hasdemir'in Köycegiz'deki cenaze törenine katilacak.

(Mugla/12.00)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Türksat Genel Müdürlügünde yapilacak "Türksat 5A Hizmete Alma Töreni"ne istirak edecek.

(Ankara/14.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, mayis ayina iliskin uluslararasi rezervler ve döviz likiditesini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- DEAS'la Mücadele Uluslararasi Koalisyonu Bakanlar Toplantisi Italya'nin baskenti Roma'da yapilacak. Toplantiya Türkiye'den Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu katilacak.

(Roma)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Valiligi, esnafi, AK Parti Il Baskanligini ziyaret edecek, Genç Ofis açilis törenine katilacak, gençler ve sporcularla bulusacak.

- Yalnizçam Kayak Tesisleri'nde incelemede bulunacak Kasapoglu, Göle ilçesinde Belediye Baskanligini ve esnafi ziyaret edecek.

(Ardahan/12.00-17.45)

2- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda (EURO 2020) son 16 turuna Hirvatistan-Ispanya ve Fransa-Isviçre maçlariyla devam edilecek.

(Kopenhag/19.00/Bükres/22.00)

3- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvasi Wimbledon'da ana tablo birinci tur maçlari baslayacak.

(Londra)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA