GÜNDEM / 28 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, Türksat'in Gölbasi yerleskesinde Türksat 5A Uydusu Hizmete Alma Töreni'ne katilacak, partisinin genel merkezinde MYK toplantisina baskanlik edecek. Gölbasi'ndaki törene Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu da istirak edecek.

(Ankara/14.00/16.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Türkiye-Özbekistan Karma Ekonomik Komisyonu 6. Toplantisi'na katilacak, Özbekistan Cumhurbaskani Sevket Mirziyoyev ile bir araya gelecek.

(Taskent) (Fotografli-Görüntülü)

3- CHP MYK, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda toplanacak.

(Ankara/12.00) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Çeltik, Yunak ve Aksehir ilçelerinde incelemeler ve ziyaretlerde bulunacak.

(Konya/10.00-20.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Büyüksehir Belediyesini, Milas, Mentese ve Marmaris esnafini ziyaret edecek.

(Mugla/11.30-16.20) (Fotografli-Görüntülü)

3- TBMM Milli Savunma Komisyonunda Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Sirketi Hakkinda Kanun Teklifi'nin görüsmelerine devam edilecek.

(TBMM/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI

1- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Marmaris'teki orman yanginina müdahale sirasinda sehit olan orman personeli Görkem Hasdemir'in Köycegiz'deki cenaze törenine katilacak.

(Mugla/12.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, mayis ayina iliskin uluslararasi rezervler ve döviz likiditesini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, DEAS'la Mücadele Uluslararasi Koalisyonu Bakanlar Toplantisi'na katilacak.

(Roma) (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Valiligi, esnafi, AK Parti Il Baskanligini ziyaret edecek, Genç Ofis açilis törenine katilacak, gençler ve sporcularla bulusacak, Yalnizçam Kayak Tesisleri'nde incelemede bulunacak, Göle ilçesinde Belediye Baskanligini ve esnafi ziyaret edecek.

(Ardahan/12.00-17.45) (Fotografli-Görüntülü)

2- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda (EURO 2020) son 16 turuna Hirvatistan-Ispanya ve Fransa-Isviçre maçlariyla devam edilecek.

(Kopenhag/19.00/Bükres/22.00) (Fotografli)

3- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvasi Wimbledon'da ana tablo birinci tur maçlari baslayacak.

(Londra)

ÖZEL HABER

1- Türkiye'nin ilk yerli asisi TURKOVAC ile bilimsel bilgi teknolojiye dönüstürüldü

- Türkiye Saglik Enstitüleri Baskani (TÜSEB) Prof. Dr. Erhan Akdogan, bilimsel bilginin üretilmesi ve bunun teknolojiye dönüsmesinin çok önemli oldugunu, dolayisiyla artik Kovid-19 özelinde bunun teknolojiye çevrilmesi gerektigini belirterek "Yani biz bir teknolojiye ulasmis durumdayiz. Bu müjdeyi milletimize vermekten hem mutluluk hem de gurur duyuyorum." dedi.

(Hatice Senses/Istanbul)

2- Yatirimcilarin yeni kör noktasi: Fed'in degisen enflasyon toleransi

- Fed'in haziran ayi toplantisi sonrasi yapilan sözle yönlendirmelerin ayni tona sahip olmamasi Fed yetkilileri arasinda ayrismayi belirgin bir sekilde ortaya koyarken, yatirimcilarin enflasyonda hedeften sapma konusunda ne kadar esnek davranilacagini anlamakta zorlanmasiyla olusan volatilitenin bir müddet daha gündemde kalmasi bekleniyor

- Bu noktada ekonomistler, Fed'in geçen yilin agustos ayinda degisiklige gittigi ve istihdami odaklayarak "ortalama" yüzde 2 enflasyon hedefini duyurdugu para politikasi stratejisi kapsaminda bankanin ilk sinaviyla karsi karsiya oldugunu vurguluyor

- Deniz Yatirim Strateji ve Arastirma Bölüm Müdürü Orkun Gödek:

- "Gelecek 3 ay içerisinde Fed toplantilarinin tamami, makro verilerdeki düzelme ve enflasyondaki egilimin yükselis seklinde devam etmesi halinde 'canli ve potansiyel faiz tartismasi riski' barindirmasi olarak degerlendirilebilir"

(Belgin Yakisan Mutlu/Istanbul)

3- Adli vakalarin bilirkisi üssü Adli Tip Kurumu, kapilarini AA'ya açti

- AA ekibi, kuruldugu ilk günden beri adalete hizmet eden ve her yil binlerce dosyanin incelendigi Adli Tip Kurumu laboratuvarlarini görüntüleyerek gelismis teknolojilerin isiginda yapilan çalismalara sahitlik etti

(Basak Akbulut Yazar/Istanbul)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA