E-Belediyecilik Ile Islemler Daha Kolay

Balikesir’in Edremit Belediyesi teknolojiyi yakindan takip ederek vatandaslarin is ve islemlerini kolaylastiriyor. 7326 sayili kanun çerçevesinde ki vergilerin yapilandirilmasina iliskin islemlerin internet üzerinden “online” olarak yapilmasini saglayan uygulama hizmete girdi.

E-Belediyecilik Ile Islemler Daha Kolay
Edremit Belediyesi E-belediyecilik uygulamalarini yakindan takip ediyor. Belediye ile ilgili birçok islemi internet üzerinden hizmete sunan Edremit Belediyesi Bilgi Islem Müdürlügü son olarak 7326 sayili kanun çerçevesinde ki vergilerin yapilandirilmasina yönelik islemlerin internet üzerinden online yapilandirmasini vatandaslarin hizmetine sundu. Hizmete giren uygulama ile vatandaslar artik belediyeye gelmeden islemlerini gerçeklestirebilecek.

Bilgi Islem Müdürlügü vatandaslari konuyla ilgili bilgilendirmek için açiklamak yapti. Açiklamada söyle denildi; “Vatandaslarimiz borçlarini yapilandirmak için www.edremit.bel.tr adresine girerek e-belediye linkine tiklayarak sisteme giris yapmali. Daha önce kaydi olmayanlarin kayit ol butonundan gerekli yerleri doldurarak sisteme kayit olmasi gerekiyor. Dileyenler sisteme e-devlet bilgileriyle de giris yapabilir. Yine sisteme giris yaptiktan sonra 7326 sayili kanun baglantisindan yapilandirma basvurularini yapabilirler. Dilerlerse pesin, dilerlerse 18 takside kadar vadelerle yapilandirma saglanabiliyor. Istedikleri taksit tutarini seçip, gerekli yerleri okuyup isaretledikten sonra “kabul et ve yapilandir” dediklerinde yapilandirma islemi tamamlanmis olacak. Covid-19 salgin hastaliginin temasla getirdigi riskleri azaltip e-belediyecilik sistemiyle vatandaslarimiza kolaylik saglamayi hedefliyoruz.”
Kaynak: İHA