Develi'de 'Dev-Bilim' Senligi Düzenlendi

TÜBITAK 4007-Bilim Senlikleri Destekleme Programi kapsaminda Develi’de Bilim Senligi düzenlendi.

Develi'de 'Dev-Bilim' Senligi Düzenlendi
Develi Ilçe stadinda düzenlenen Bilim Senligine, Develi Ilçe Kaymakami Murat Duru, Develi Belediye Baskani Mehmet Cabbar, Il Milli Egitim Müdür Yardimcilari Osman Karaca, Semun Akman, Ilçe Milli Egitim Müdürü Murat Toprak, Ilçe Spor Müdürü Adem Demir, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Senlikte bir konusma yapan Develi Kaymakami Murat Duru, "Bugün Develi olarak birlik beraberlik içerisinde bir mücadelenin bir gayretin sonucunda elde edilmis ve ediliyor olan bir basariya hep birlikte imza atiyoruz. Dev-Bilim senligi Tübitak 4007 kapsaminda Kayseri genelinde Develimiz’den çikan tek proje olmasi hasebiyle de hem Develi adina hem ögretmenlerimiz adina hem de bu ise emek verenler adina guru duyuyoruz. Hepsini teker teker kutluyorum, tebrik ediyorum" dedi.

Develi Belediye Baskani Mehmet Cabbar "Bizim en mutlu oldugumuz etkinlikler içerisinde egitim olan içerisinde spor olan içerisinde gençlerimizin oldugu etkinlikler. iste bunlardan da bir tanesi su anda bizi bulusturdu, bu proje gerçekten çok önemli bir proje 2020 yilinda Kayseri’de kabul edilen tek proje ve Develimizde de ilk olma özelligini tasiyan güzel bir proje. Basta Esra hocama, sayin Kaymakamimiza, Milli egitim müdürlügümüze ve simini sayamadigim katki veren herkese tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Develi Ilçe Milli Egitim Müdürlügü olarak egitimde fiziki yapilasmanin yaninda sosyal ve kültürel faaliyetler sportif aktiviteler gerek yerel projeler ulusal ve Avrupa birligi projeleriyle de gençlerimizin ahlaki ilkelere milli ve manevi degerlere bagli akademik basarilariyla gelismesinin gayreti içerisindeyiz. Yaptigimiz tüm faaliyetlerde bizleri yalniz birakmayan herkese sükranlarimi sunuyorum" dedi.

Konusmalarin ardindan protokol Ögretmen ve Ögrencilerin hazirladigi projeleri inceledi.
Kaynak: İHA