Aydin'da Vaka Sayisi Azaldi

Koronavirüs vaka sayisi en düsük iller arasinda yer alan Aydin’da açiklanan haftalik vaka sayilarina göre geçtigimiz hafta yasanan artisin ardindan bu hafta düsüs yasandi.

Aydin'da Vaka Sayisi Azaldi
Tüm dünyayi etkisi altina alan ve ülkemizde de görüldügü günden bu yana 49 binin üzerinde vatandasin hayatini kaybetmesine neden olan koronavirüs ile mücadele devam ederken, Aydin genelinde alinan tedbirler de etkisini göstermeye devam ediyor. Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin açikladigi, illere göre haftalik koronavirüs vaka sayilari tablosunda pozitif vakalarda gözle görülür bir düsüs yasanmaya devam ediyor. Her hafta düsüs yasayarak normallesmeye yakin Aydin’da geçtigimiz hafta yüzde 1 oraninda artis yasayarak yüz binde 16,71 olan vaka sayisi bu hafta azalma göstererek yüz binde 14,57 olarak gerçeklesti.

“Vaka sayilari azaliyor”

Aydin Valiligi ve Aydin Il Saglik Müdürlügü koordinesinde yapilan çalismalar ve alinan tedbirlerin ardindan vaka sayisi en düsük iller arasinda yer alan Aydin’da bu hafta pozitif vaka sayilarinda gözle görülür azalma yasandi. Haftalik vaka sayilarinin açiklanmaya baslandigi ilk günlerden bu yana Aydin genelinde siki tedbirler alinirken geçtigimiz hafta il genelinde yüzde 1’lik bir artis yasayan Aydin, bu hafta yüzde 12 oraninda bir azalma yasadi.

“Tedbirler etkisini daha çok gösterecek”

Saglik Bakanligi tarafindan açiklanan tablo kapsaminda yapilan hesaplamalara göre 19-25 Haziran tarihleri arasinda Aydin’da günde ortalama 23 vaka görülürken, bu rakam bir haftada 163’e ulasti. Geçtigimiz hafta ortalama 27 olan günlük vaka sayisi ise bu hafta 23’e düstü.

Haftalik vakalar ile ilgili açiklama yapan Saglik Bakani Fahrettin Koca; “Insidans haritamizin güncel sekli, illerimizde 100.000 nüfusa karsilik gelen haftalik toplam vaka sayisini gösteriyor. Vaka sayilarinin düsüs hizi azalsa da bu durum normallesmeye engel degil. Asi, endisesiz günlere dönüsün olmazsa olmazidir. Asimizi yaptiralim” dedi.

Kaynak: İHA