'21. Afyonkarahisar Caz Festivali' Basladi

"21. Afyonkarahisar Caz Festivali"nin açilis konserinde Lucia Bakaiova Quartet sahne aldi.

NG Afyon'da gerçeklesen konser için Çekya'nin baskenti Prag'dan gelen ünlü caz sanatçisi Bakaiova'ya, piyanoda Mikulas Pokorni, kontrbasta Martin Gerla, davulda ise Ivan Audes eslik etti.

Etkinligin Genel Sanat Yönetmenligini üstlenen Hüseyin Baskadem, yaptigi konusmada destek veren tüm kurum ve kuruluslara tesekkür ederek, festivalin bu yil Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'un ve Bakan Yardimcisi Özgür Özkan Yavuz'un özel destegiyle hayata geçtigini dile getirdi.

NG Kurucu Baskani Nafi Güral ve esi Gülsüm Güral'in de festivalin yasamasi adina büyük bir destek verdiklerinin altini çizen Baskadem, su bilgileri verdi:

"Tabiri caizse herkes karinca kararinca destek vererek bugünlere getirdi. 21. yila gelebiliyorsak eger egri ya da dogru söylemek gerekirse, sikintilar oluyor demek ki hep beraber basarmisiz. Afyon, Dünya Motokros Sampiyonasi'nin yapildigi bir sehir oldu artik. Afyon, gastronomi sehri oldu. Ayazini ile termal turizmin disinda, artik tarih turizmiyle de ön plana çikmak için özel bir gayret sarf ediyor."

Hüseyin Baskadem, Türkiye'deki önemli 3 caz festivalinden biri olan Akbank Caz Festivali'nin bu yil 30, Istanbul Caz Festivali'nin 28, Afyonkarahisar Caz Festivali'nin ise 21. yilini kutladigini vurgulayarak, "Kültür turizmi açisindan da sanat turizmi açisindan da çok önemli. Çünkü bugün Google'a Afyon yazdiginizda, Afyon Caz Festivali çikiyor artik. Baska bir sey çikmiyor. Caz ya da Klasik Müzik Festivali, bizim baska bir yerde oldugumuzu gösteriyor. Bu açidan çok önemli." degerlendirmesinde bulundu.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Hüsnü Serteser ile Belediye Baskan Yardimcisi Süleyman Karakus'un da kisa birer konusma yaptigi etkinlige birçok kurum ve kurulusun temsilcileriyle sanatseverler katildi.

- Festival 30 Haziran'a kadar devam edecek

Üç gün boyunca konserler, sergiler, canli yayinlar ve söylesilerin gerçeklesecegi festival, yurt içinden ve dünyadan önemli caz sanatçilarini sanatseverlerle bulusturacak.

Etkinlik yarin saat 17.00'de David Kudrna Quartet, 20.00'de ise Jan Balek Trio konserleriyle devam edecek.

Festivalin sona erecegi 30 Haziran saat 15.00'te gazeteci-yazar Yalvaç Ural bir söylesi verecek, 17.00'de Mikulas Pokorni Trio, 19.00'da The Alice Project, 20.00'de ise Lucia Bakaiova ve ABB Kent Orkestrasi Kemal Günüç Dörtlüsü sahne alacak.

Kaynak: AA