YKS'de Ikinci Oturum Heyecani

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ikinci oturumu ülke genelinde oldugu gibi Elazig’da da basladi.

YKS'de Ikinci Oturum Heyecani
Ülke genelinde oldugu gibi Elazig’da da YKS heyecani sürüyor. Dün ilk oturumu tamamlayan adaylar bugün ikinci oturum olan AYT için yeniden okullarin yolunu tuttu. Adaylar sabahin erken saatlerinde sinava girecegi okula geldi. Zamaninda gelen adaylar pandemi tedbirlerinde içeri girerek ter dökerken, yakinlari da bina önünde Kur’an-i Kerim okuyup, dua etti.

Dün sinavinin çok güzel geçtigini belirten Tunahan Demir, “Türkçe geçen seneye göre kolaydi ama matematik zordu. Bir senedir çalisiyoruz. Emegimizin hakkini alacagimizi düsünüyoruz. Insallah hakkimizda hayirlisi olur. Tüm adaylara basarilar dilerim. Herkesin gönlünden geçen olsun” dedi.

Dünkü sinavda matematigin zorladigini dile getiren Ekin Suataç, “Diger üçünde sikinti yoktu da matematik daha zor geldi. Bugünkü sinavin daha iyi geçecegini düsünüyorum. Zor olacagini düsünmüyorum. Çok çalistim. Umarim iyi geçer. Tip okumak istiyorum. Dünkü matematik biraz moralimi bozdu. Bugün iyi gelirse tip yazacagim” diye konustu.

Sinava kardesini getirdigini ifade eden Furkan Yildiz, “Çocuklar çok emek verdi. Allah hepsinin yardimcilari olsun. Hepsinin gönlüne göre versin. Dünkü sinavi iyi dedi.

Genelde su an sorular okudugunu anlama üzerine yapiliyor. Okudugunu anlayanlar sinavlarini daha güzel yapiyorlar” seklinde konustu.

Bir yil çocuklariyla beraber ders çalistiklarini aktaran Bülent Suataç, "Biz de onlarla kosturduk. Beraber emek verdik. Umarim iyi geçer ve basarili olurlar. Tüm ögrencilere basarilar diliyorum. Kizim çok çalisti ve emek verdi. Tip fakültesi istiyor. Umarim gerçeklesir" diye kaydetti.

Kaynak: İHA