Van'da YKS Ikinci Oturumu Basladi

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sinavi basladi.

Van'da YKS Ikinci Oturumu Basladi
Yüksekögretim Kurumlari Sinavi için sabah okula gelmeye baslayan adaylar, evrak kontrolleri yapildiktan sonra siniflara alinmaya baslandi. YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için yaklasik 2,5 milyondan fazla üniversite adayinin ter dökecegi sinav saat 10.15’te basladi.

AYT’de "Türk dili ve edebiyati- sosyal bilimler-1" testi 40 sorudan olusacak. Bu testte adaylar, Türk dili ve edebiyatindan 24, tarih-1’den 10, cografya-1’den 6 soru yanitlayacak.

AYT’nin "sosyal bilimler-2" testi 40, matematik testi 40, fen bilimleri testi de 40 sorudan olusacak. Sosyal bilimler testinde tarih-2’den 11, cografya-2’den 11, felsefe grubundan 12, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe sorularindan 6 soru yer alacak. Fen bilimleri testindeki dagilim ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 soru seklinde olacak.

Üçüncü ve son oturum olan Yabanci Dil Testi (YDT) de bugün saat 15.45’te baslayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek. Almanca, Arapça, Fransizca, Ingilizce ve Rusça dillerinde yapilacak sinavda toplam 80 soru yer alacak.
Kaynak: İHA