Uluslararasi Kosova Paneli Adana'da Yapildi

Adana’da “Uluslararasi Kosova Paneli” gerçeklestirildi.

Uluslararasi Kosova Paneli Adana'da Yapildi
Adana Büyüksehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesi’nin birlikte organize ettigi Uluslararasi Kosova Paneli, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun zoom üzerinden canli baglantisiyla Adana’da gerçeklestirildi.

Panele CHP Genel Baskan Yardimcisi Faik Öztrak da katildi.

Toplantiya canli baglanan Kiliçdaroglu, Balkanlari çok önemsediklerini ve bu nedenle CHP’de Balkan Masasi olusturduklarini belirterek, uluslararasi panelin Adana’da düzenlenmesinin mutluluk verici oldugunu söyledi.

Baskan Zeydan Karalar’a katkilarindan dolayi tesekkür eden Kiliçdaroglu, panelin sonuçlarinin kitaplastirilmasini istedi. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, 11 Temmuz’da Bulgaristan’da yapilacak seçimlerde oy kullanma hakki olanlara, oylarini mutlaka kullanmalari çagrisinda bulundu.

Panelin açilis konusmasini yapan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, “Gördükleri zulüm karsisinda ata yurtlarini terk ederek Türkiye’ye gelmek zorunda kalan kardeslerimiz ana yurdunuza hos geldiniz! Kalplerinde her zaman vatan, Mustafa Kemal Atatürk sevgisi olan kardeslerimiz sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler, ‘Ben ezelden beridir hür yasadim, hür yasarim; Hangi çilgin bana zincir vuracakmis sasarim! Kükremis sel gibiyim, bendimi çigner, asarim. Yirtarim daglari, enginlere sigmam, tasarim’ dizelerini yazan Mehmet Akif Ersoy’un dogdugu topraklardan gelenlersiniz” dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi-Parti Sözcüsü ve Balkan Masasi Baskani Faik Öztrak ise yaptigi konusmada, Bulgaristan’da 11 Temmuz’da yapilacak seçimlerin önemine dikkat çekti. CHP’de Balkan Masasi’nin amacinin uzaklari yakin kilmak oldugunu ifade eden Öztrak sunlari söyledi:

“Yaklasan Bulgaristan Erken Genel seçimlerini önemsiyoruz. Bu seçimlerden Bulgaristan’da hükümet kuracak bir yapinin çikmasini arzu ediyoruz. Bunun için de daha önceki sandik sayisindan daha fazla sandik açilmasini degerlendirerek, çifte vatandaslik sahibi olanlarin oy kullanmalari, Türkiye ile Bulgaristan arasindaki yapici demokratik iliskileri artiracaktir. Balkan Masasi Sorumlusu arkadaslarimizin gayretlerini takip ediyorum. Bu sorumluluk ‘bizi biz anlariz, en iyisini de biz yapariz’ anlayisiyla kolay isleri zorlastiranlardan uzak, ‘daha nasil kolaylastirabiliriz’ gayreti ile yapilan çalismalardir. Yerel Yönetimlerimizin de Srebrenitsa soykiriminin yildönümüne denk gelen 11 Temmuz’da oy kullanacak çifte vatandaslarimizin daha rahat oy kullanmalarini saglayacak tedbirler almalarini, Bulgaristan Cumhuriyetinin kendilerine tanidigi hakkin yerine getirilmesinde yasal ve saygi çerçevesinde yardimci olmalarini bekliyoruz. Balkan Masasi sorumlularimiza da bu süreçte çok is düsmektedir.”

Konusmalarin ardindan iki oturum seklinde gerçeklestirilen panele geçildi. Faik Öztrak’in baskanligindaki birinci oturumda “Uluslararasi Iliskiler Boyutu ile Kosova”, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in baskanlik yaptigi ikinci oturumda da Türkiye ve Kosova konulari uzmanlar tarafindan anlatildi. Panelde zaman zaman Kosova’ya da canli baglantilar gerçeklestirildi.

Adana’da bir otelde gerçeklestirilen panele CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Balkan Masasi Baskani Faik Öztrak, Tekirdag Milletvekili Ilhami Özcan Aygun, Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, Hatay Milletvekili Serkan Topal, İçel milletvekilleri Cengiz Gökçel, Alpay Antmen, Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Sevkin ve Burhanettin Bulut, Kosova milletvekilleri, STK temsilcileri ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA