Turizme Bayram Erken Geldi

Korona virüs tedbirlerinin gevsetilmesi ile turizm sezonu hareketlenirken, yaklasan Kurban Bayrami için Izmir’in Çesme ilçesindeki otellerde rezervasyon oranlari simdiden yüzde 90’i buldu.

Turizme Bayram Erken Geldi
1 Temmuz itibariyla sokaga çikma kisitlamalarinin sona erecek olmasi turizm sezonunu hareketlendirdi. Izmir’in turistik ilçesi Çesme’de konaklama tesisleri yüzde 70-80 doluluk oranina ulasirken, yaklasan Kurban Bayrami tatilinde bu oranin yüzde 100’e yaklasmasi bekleniyor.

Çesme’de önemli sayida turisti konuk ettiklerini ifade eden Çesme Turistik Otelciler Birligi (ÇESTOB) Baskani Yakup Demir, “1 Temmuz itibariyla yasaklarin kalkmasi turizme çok büyük katki sagladi. Çesme’de otellerin hepsi hafta sonu dolu, hafta içi ise yüzde 70-80 doluluk orani var. Son 10 yilin en iyi sezonu olan 2019 yili verilerine dogru gidiyoruz” dedi.

Kurban Bayrami tatili öncesi çok ciddi rezervasyon talebi oldugunu söyleyen Demir, “Yaklasan Kurban Bayrami için Çesme’deki oteller yüzde 90 oraninda doldu. Çok dolu bir sezon yasayacagimizi ve bu sezonun Ekim-Kasim ayina kadar uzayacagini ümit ediyoruz” diye konustu.



“Telefonlarimiz susmuyor”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 1 Temmuz’da kisitlamalarin sona erecegini açiklamasinin ardindan rezervasyon taleplerinde patlama yasandigini anlatan Ege Turistik Isletmeciler ve Konaklamalar Birligi (ETIK) Baskan Yardimcisi Orhan Belge ise, “Kisitlamalarin tamamen kalkacagi açiklandigindan beri telefonlarimiz susmuyor. Su anda Çesme’de bir yogunluk var. Kasim ayina kadar yüzde 50 oranlarinda da olsa doluluk olmasini bekliyoruz. Insallah eski günlerimize daha saglikli bir sekilde dönecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA