Menopoz Sonrasi Artik Daha Rahat

Eskisehir Özel Ümit Batikent Hastanesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Talat Remzi Demirkol ‘biyoesdeger’ hormon tedavisinin kadinlarda özellikle menopoz ile baslayan pek çok sorunun giderilmesinde etkili dogal bir yöntem oldugunu kaydetti.

Menopoz Sonrasi Artik Daha Rahat
Öncelikle hormonu tanimlayan Demirkol, vücutta organlarin düzenli çalismasini saglayan ve metabolizmamizi düzenleyen adrenalin, insülin, tiroksin gibi fizyolojik etkisi olan maddelerin genel adi oldugunu ifade etti.

Vücudumuzdaki tüm dogal hormonlarin da biyoesdeger hormon oldugunu belirten Dr. Demirkol, “Bunun disaridan alinan diger hormonlardan farki suni degil, vücudumuzdaki dogal hormonlarla ayni olmasidir. Dogum kontrol haplari sentetik hormondur ve laboratuvar ortaminda olusturulmustur. Biyoesdeger hormonlar patates soya gibi bitkilerden elde edilen ancak insan vücudunda üretilen hormonla tamamen ayni kimyada olan dogal hormonlardir” dedi.



“Menopoz bir kadinin 1 yil adetsiz dönem geçirmesidir”

Biyoesdeger hormon tedavisinin kadinlarda adet düzensizliginde, çocuk sahibi olma tedavilerinde ve en çok menopoz döneminde kullanildigina dikkat çeken Demirkol, “Menopoz bir kadinin 1 yil adetsiz dönem geçirmesidir, bu dönemde kadinlarda hormon üretiminin azalmasi ile birlikte ates basmasi, kemik erimesi, kirik problemleri, cinsel isteksizlik, vajinal kuruluk, yaslanma, daha çabuk yorulma, enerji eksikligi gibi sorunlar yasanir” diye konustu.

Bu sorunlara karsi kadinlara biyoesdeger hormon tedavisi önerdiklerini dile getiren Demirkol, günümüzde kadinlarin 80-90’li yaslara kolaylikla erisebildigini ve dolayisiyla da menopoz sonrasi uzayan yasam süresini daha konforlu geçirmek, daha iyi görünmek istediklerini belirtti.



“Dogal biyoesdeger hormonlari veriyoruz”

Menopoza 40’li yaslarda adim atildigini ve hormonlarin artik azalmaya basladigini aktaran Demirkol, “Adet düzensizligi baslarsa sentetik hormon yerine disardan kadinin kendi yumurtasinin salgiladigi dogal biyoesdeger hormonlari veriyoruz. Biz menopozu geciktirmek istemiyoruz, kadinlar bu hormonlar ile yeniden adet görmüyor, yalnizca destekleme tedavisi ile menopozun getirdigi sorunlardan çok daha az etkilenerek menopoz sonrasi dönemi daha rahat geçiriyorlar” seklinde konustu.



“Biyoesdeger hormon tedavisinde hastanin ihtiyaci belirleyicidir”

Yaklasik 20 yil önce menopoz döneminde kadinlarda ciddi bir sekilde hormon kullanildigini anlatan Demirkol, açiklamalarini söyle sürdürdü:

“Ancak bunlar maalesef sentetik hormonlardi ve yapilan bazi çalismalarda bunun meme kanseri riskinde artisa neden olabilecegi söylendi bunun üzerine hormon tedavileri durduruldu, simdi ise dogal yolla olusturulan biyoesdeger hormon kullanilmaya baslandi. Bu yöntemle kadinlarin yaslanmaya karsi organlarini koruduklarini enerjilerinin yükseldigini ve daha canli bir cilde sahip olabilir. Biyoesdeger hormon tedavisinde hastanin ihtiyaci belirleyicidir. Sikayeti olan grubu daha öncelemekle birlikte hormon almasinda herhangi bir sorun olmayan her kadin daha geç yaslanmak, enerjik ve güçlü kalmak için bu tedaviyi alabilir.”

"25 günün sonunda 1 gün ara verilerek tedavi tekrar edilir"

Günümüzde biyoesdeger hormonlarin farkli sekillerde kullanilabildigini dile getiren Demirkol, “Bu ilaçlar eczanelerde üretiliyor hap ve krem formunda kullanilabiliyor. Bu kremleri her aksam kolumuza veya bacagimiza sürerek 25 gün boyunca kullaniyoruz, böylece adetli iken salgilanan hormonlarimizi disardan dogal bir sekilde biyoesdeger hormon ile vermis oluyoruz. 25 günlük sürenin 13’üncü gününde ise ilaç formunda olan biyoesdeger hormon kullanilir ve 25 günün sonunda 1 gün ara verilerek tedavi tekrar edilir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA