Manisa Barosunda Av. Ümit Rona Dönemi

Manisa Barosu 2020-2022 dönemi seçimli olagan genel kurulunda 2015 yilindan beri görevi yürüten mevcut baskan Ali Arslan aday olmazken, 454 oy alan Ümit Rona 454 baskanliga seçildi.

Manisa Barosunda Av. Ümit Rona Dönemi
Manisa Barosu’nun 2020-2022 dönemi seçimli olagan genel kurulu gerçeklestirildi.

2015 yilindan beri baskanlik görevini yürüten Baro Baskani Ali Arslan yeniden aday olmazken, Ibrahim Yönetken ve Ümit Rona yaristi. Manisa Barosu’nun yeni hizmet binasinda yapilan genel kurulun açilis konusmasini yapan Manisa Barosu Baskani Av. Ali Arslan, "Manisa Barosu 96 yasindadir. 96 yildir hukuka, hak arayisina, vatanimizin birlik ve bütünlügüne, demokrasimize katkilarimiz devam etmektedir. Manisa Barosu, insanliga karsi suç olan bütün terör eylemlerini, darbe tesebbüslerini, hukuk disi tüm eylem ve yapilanmalari reddeder. Manisa Barosu Cumhuriyetin temel ilkelerine bagli, demokratik hukuk devletinin bütün kurum ve kurullariyla çalismasini hedef edinen, Atatürk Ilke ve Devrimlerini rehber edinen bir barodur. Bu durusumuzu her zaman, her yerde söyledik, bir kez daha genel kurul salonunda söylüyoruz. Yaptigimiz tüm bu çalismalar, görevler; hakça bölüsümün gerçeklestigi, güçlünün zayifi ezmedigi, hukukun üstünlügünün kabul edildigi, demokrasinin tüm kurum ve kurullari ile çalistigi, özgürce düsüncelerimizi ifade edebildigimiz bir ülkede yasamak için. Bu hedeflerimizi gerçeklestirmek için çalismaya devam edecegiz” dedi.

Konusmalarin ardindan meslekte 60, 50, 40 ve 25. yili tamamlayan avukatlara plaket takdim edildi. Genel kurulun 2. Gününde Manisa Barosu organ seçimleri yapildi. Avukatlar sandik basina giderek yeni baskan ve yönetim kurulunu seçmek için oy kullandi.

Toplamda 3 bin avukatin sandik basina gittigi seçimlerde Ümit Rona 454 oy alirken, Ibrahim Yönetken ise 439 oy aldi. Bir diger aday Sezai Ege 15 oyda kalirken, 95 oy ise geçersiz kabul edildi.

Genel Kurula CHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekilleri Bekir Basevirgen, Ahmet Vehbi Bakirlioglu, CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban, MHP Il Baskanvekili Mustafa Karatas, CHP Sehzadeler Ilçe Baskani Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre Ilçe Baskani Yalçin Arcak, Manisa Eczacilar Odasi Baskani Devrim Bali, Manisa Tabip Odasi Baskani Sahut Duran, Ziraat Mühendisleri Odasi Manisa Sube Baskani Ibrahim Demran, avukatlar katildi.

Kaynak: İHA