Kripto Para Magdurlarindan Kamu Denetçiligi Kurumuna Basvuru

Kamu idareleri ile vatandaslar arasinda köprü görevi gören Kamu Denetçiligi Kurumu (KDK), kripto parayla ilgili gelen sikayetleri inceliyor.

Kamu Denetçiligi Kurumuna gelen bir basvuruda vatandas, 2021 yilinda arkadasinin bir internet sitesinden kripto para alip yatirim yapabilecegini söyledigini, siteye üye olduktan sonra arkadasinin yatirim danismanindan tüyo aldigini, hep ayni kripto parayi almalarini tavsiye ettigini belirtti.

Vatandas, yatirdigi paranin belli bir kismini da geri çekince güveninin arttigini ve birkaç arkadasinin da ayni sisteme üye olup yatirim yapmasina yardimci oldugunu ancak kripto para deger kazandiktan sonra parayi çekmek istediginde kendisinden para talep edildigini belirtti.

Basvurucu, arkadaslarinin da hiç çekim yapmamis olmalarina ragmen onlardan da para talep edildigini, hatta para bir an önce yatirilmadigi takdirde sitenin bakima girecegi ve kapanacagi hususunun e-posta ile bildirildigini söyledi.

Sosyal medyada yüzlerce Türk vatandasinin hesaplarini onaylamayarak paralarina el koyup dolandirdiklarini anladigini bildiren basvurucu, bu sitenin hala açik oldugunu ve insanlari dolandirmaya devam ettigini kaydetti.

Basvurucu, site erisim iptali için dava açmak istediginde dosyanin siber suçlara yönlendirildigini, ancak yurt disi menseili site oldugundan herhangi bir islem yapilamadigini ifade ederek, ilgili site hakkinda gerekli islemlerin yapilmasi ve kripto para sitelerinin kapatilmasi için Kamu Denetçiligi Kurumuna basvurdu. Sikayet basvurusunu alan Kamu Denetçiligi Kurumu, yaptigi incelemelerin ardindan basvuruyu karara baglayacak.
Kaynak: İHA