Istanbul'da AYT Sinavi Heyecani

ÖSYM tarafindan gerçeklestirilen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) basladi.

Istanbul'da AYT Sinavi Heyecani
YKS’nin ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri saat 10.15’te basladi.

Istanbul’da da ögrenciler, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsaminda güvenlik kontrolleriyle içeri alindi. Gençler salonlarda sinav heyecani yasarken, aileleri okul kapilarinda beklemeye basladi.

Çocuklarina destek olan veliler okul kapisinda dua etti.

180 dakika sürecek AYT’de "Türk dili ve edebiyati- sosyal bilimler-1" testi 40 sorudan olusacak. Bu testte adaylar, Türk dili ve edebiyatindan 24, tarih-1’den 10, cografya-1’den 6 soru yanitlayacak. AYT’nin "sosyal bilimler-2" testi 40, matematik testi 40, fen bilimleri testi de 40 sorudan olusacak. Sosyal bilimler testinde tarih-2’den 11, cografya-2’den 11, felsefe grubundan 12, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe sorularindan 6 soru yer alacak. Fen bilimleri testindeki dagilim ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 soru seklinde olacak. Üçüncü ve son oturum olan Yabanci Dil Testi (YDT) de 27 Haziran’da 15.45’te baslayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek. Almanca, Arapça, Fransizca, Ingilizce ve Rusça dillerinde yapilacak sinavda toplam 80 soru yer alacak.

Sinav öncesi okula girisler saat 10.00’da sona ererken, saat 10.15’de baslayan sinav 13.15’de sona erecek. Sinava maske ve mesafe kontrolleri ile giren adaylar, sinav sürecinde maskelerini çikarabilme hakkina sahip olacaklar.

Okul kapisinda heyecanla çocugunu bekleyen Fadime Acar, "Çocuklarimiz zor bir süreçten geçtiler, zor hazirlandilar ama basaracaklarina inaniyoruz. Hedefleri mühendislik ve mimarlik. Insallah hedeflerine ulasirlar ve istediklerini yaparlar" dedi.

Kaynak: İHA