Görme Engelliler Için Online Satranç Turnuvasi

Darica Belediyesi, görme engelliler için ulusal online satranç turnuvasi düzenledi. Turnuvanin baslangicinda Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik da göz bandi takarak satranç oynadi.

Görme Engelliler Için Online Satranç Turnuvasi
Darica Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçeklestirerek Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Beyaz Ay Görme Engelliler Dernegi isbirligi ile görme engelliler için ulusal online satranç turnuvasi düzenledi.

26 Haziran’da start alan turnuva 3 Temmuz’a kadar devam edecek. Özel turnuva Darica Belediyesi E-Spor merkezinde start alirken, açilisa Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, görme engelli AK Parti eski milletvekili Türkiye Beyaz Ay Görme Engelliler Dernegi Onursal Baskani Lokman Ayva, Çalisma ve Aile Bakanligi Istanbul Il Müdür Yardimcisi Halis Kuralay, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Baskan Vekili Orhan Tanrikulu, Görme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Ersöz, Beyaz Ay Dernegi Kocaeli Sube Baskani Furkan Ugur Esitti ve özel sporcular katildi.



Baskan Biyik, göz bandi takip satranç oynadi

Türkiye’de ilk defa online olarak düzenlenen Engelliler Ulusal Satranç Turnuvasina, Türkiye genelindeki 24 ilden basvuru yapilirken, aralarinda 4 Türkiye Sampiyonu sporcu ile 11 milli sporcunun yer aldigi toplam 63 sporcu müsabakalarda yer aldi. Turnuvanin açilisinda farkindalik olusturmak amaciyla davetliler ile görme engelliler karsilikli satranç oynadi. Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik da göz bandi takarak görme engelli AK Parti eski milletvekili Türkiye Beyaz Ay Görme Engelliler Dernegi Onursal Baskani Lokman Ayva ile satranç oynadi. Görme engelliler için özel olarak tasarlanan satranç tahtasinda oynanan müsabaka renkli görüntülere sahne olurken Baska Biyik ve Ayva, karsilikli hamlelerde bulundu. 3 Temmuz’da finali yapilacak turnuvada birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL ve dördüncüye de 500 TL ödül verilecek .

"Yol arkadasi olacagiz"

Turnuva’nin ev sahipligini yapan Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in belediye baskanlarina yönelik olarak gençlik ve sporun önemine dair tavsiyelerinin ardindan, ekibimizle bir araya gelerek, neler yapabiliriz diye beyin jimnastigi yaptik. Ilk olarak Beyaz Ay Dernegi’yle birlikte ilkini düzenledigimiz ve bugün startini verdigimiz Görme Engelliler Ulusal Satranç Turnuvasi’na basladik. 63 ilden görme engelli kardeslerimizin katildigi, 03 Temmuz 2021 tarihinde ise finalinin yapilacagi turnuvayi insallah geleneksel hale getirecegiz. Engellilerin tamamini her alanda ilgilendiren baska sporlar ve etkinlikler ile de Darica Belediyesi olarak her zaman engelli kardeslerimizle iç içe olmaya, onlarin hayatinin bir parçasi olmaya, onlarla beraber yol arkadasi olup, onlarla birlikte yürümeye devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA