Gebze'de Sünnet Söleni

Gebze Belediyesi’nin düzenledigi geleneksel sünnet söleninde onlarca çocuk delikanliliga ilk adimlarini atti.

Gebze'de Sünnet Söleni
Sünnet söleni, Mevlana Kapali Pazar Alani’ndan gerçeklesti. Sölen öncesi çocuklar üstü açik otobüsle sehir turu atti. Sölene Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz’ün yani sira AK Parti Gebze Ilçe Baskani Recep Kaya, belediye baskan yardimcilari, meclis üyeleri, mahalle muhtarlari, STK üyeleri ve çocuklarin aileleri katildi.

"Çocuklar bizim gelecegimiz, yarinlarimiz"

Sölende kisa bir selamlama konusmasi yapan Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, “Bir anne, bir baba için en anlamli günlerden birini yasaniyor. Çocuklar bizim gelecegimiz, yarinlarimiz. Bizler evlatlarimizin gelecegini en iyi sekilde hazirlamak için variz. Degerli anneler özellikle çocuklari yetistirecek olan, yönlendirecek olan sizlersiniz. Sizlere Allah’in emaneti olan çocuklar bizlere emanettir. Dolayisiyla onlarin en iyi yetismesi ve gelismesi için birlikte çaba gösterecegiz. Gebze Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte gönül belediyeciligi hedefine uygun olarak çocuklarimizin en iyi sekilde spor aktiviteleri, bilgi faaliyetleri, kültürel faaliyetlerle yetismeleri için gerekli tüm hizmetleri yerine getirecegiz insallah. Delikanliliga adim atacak evlatlarimizin Rabbim anne ve babalarina mürüvvetlerini, mutluluklarini görmeyi de nasip etsin" dedi.

Çocuklar için birçok gösterinin hazirlandigi sünnet söleninde, kukla, meddah ve sihirbazlik gösterileri ilgiyle izlendi. Sünnet söleni, yemek ikrami ve Kur’an tilaveti ile son buldu. Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz program boyunca sünnet olan çocuklarla bol bol hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA