Direnis Kisitlamaya Ragmen Devam Ediyor

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin evlat nöbeti 664’üncü gününe girdi. Aileler kisitlamaya ragmen direnisinden vazgeçmedi.

Direnis Kisitlamaya Ragmen Devam Ediyor
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin evlat nöbeti korona virüs nedeniyle uygulanan hafta sonu kisitlamasi nedeniyle kaldiklari otelde 664’üncü gününde de devam ediyor. Diyarbakir il binasi önüne gidemeyen ve kaldiklari otelde bekleyislerini sürdüren ailelerden baba Necmettin Biçer, Van’dan geldigini, Gülcan Biçer’in babasi oldugunu söyledi.



“Iskence yok sizi bize teslim edecekler”

Kisitlamadan kaynakli kaldiklari otelde evlat nöbetini sürdürdüklerini ve kizina teslim olmasi için çagrida bulundugunu belirten baba Biçer, "2 yila yakindir HDP Diyarbakir il binasi önünde eylemimizi sürdürmekteyiz ve devam etmeye de kararliyiz. Pandemiden dolayi kaldigimiz otelde eylemimizi sürdürüyoruz. Buradan dagda beyni yikanan bütün gençlere seslenmek istiyorum, gelin güvenlik güçlerimize teslim olun. Devletimiz büyük bir ülkedir, Allah basimizdan eksik etmesin korkmayin ve çekinmeyin. Size ne bir ceza ne de bir iskence durumu olmamis olmayacak da, bizim ülkemiz hukuk devletidir, gelin teslim olun. Kizim eger beni duyuyorsan, gel teslim ol devletimiz seni bize teslim edecek korkma" dedi.

Kaynak: İHA