Cadde Ve Sokaklarda Son Kapanma Öncesi YKS Yogunlugu Yasaniyor

Igdir’da korona virüs kisitlamalari kapsaminda Pazar günleri uygulanan disari çikma yasaklarinin son gününde Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) girecek ögrencilerin yogunlugu yasaniyor.

Tüm Türkiye’de 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren sona erecek olan sokaga çikma kisitlamalari öncesinde uygulanan son hafta sonu yasaginda, cadde ve meydanlarda YKS’ye girecek olan ögrencilerin yogunlugu yasaniyor. Kisitlamalarin oldugu günlerde sessizligin hakim oldugu Igdir’in en islek cadde ve sokaklari bugün sinava girmek için okullarina gitmek isteyen ögrencilerle doldu. Dün TYT sinavina giren ögrenciler bugün de AYT sinavina girerek bu sene hem son sinavlarina girmis olacaklar hem de son hafta sonu kisitlamasini yasamis olacaklar.

"Dünkü sinavda özellikle maske takmadan sinava girmek kesinlikle çok iyiydi"

Bu sene sinava çok iyi hazirlanamadigini belirten Hayrettin Özmen, "Sosyal Bilimler Lisesi’nde bu sinava katilacagim. Aslinda pek ders çalismaya firsatim olmadi benim. Belki olursa diye açiktan bir bölüm okumak için sinava girmeye geldim. Allah’a sükür o korona virüs belasindan bir kurtulalim da. Kesinlikle büyük bir rahatlama var. Büyük bir korona virüs baskisi altinda sinava girmiyoruz. Dünkü sinavda özellikle maske takmadan sinava girmek kesinlikle çok iyiydi" dedi.



"Bundan sonra bir rahatlama gelecektir hepimize"

Derslerin bitmesi ve dershanelerin kapanmasindan sonra yasaklarin kaldirilmasinin kendisini artik ilgilendirmedigini belirten ögrencilerden Serkan Tan, “Sonuçta dersler bitti dershaneler bitti. Dünkü sinav zaten baya zor bir sinavdi. O sinavda umutlari kirilan çok ögrenci oldu. Ben de o ögrencilerden biriyim diyebilirim. AYT sinavina da bugün girecegiz. Bu sinav da zor bir sinav zaten. AYT’den beklentimiz çok daha fazla. Insallah güzel bir sinav olur. Bundan sonra bir rahatlama gelecektir hepimize. Çok sükür stresten ve korkularimizdan kurtulacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA