BUSKI Laboratuvar Personeline Metot Egitimi

Sahip oldugu kalite yönetim belgeleri, akreditasyon ve parametre sayilari, son teknolojik imkanlar ile donatilmis uluslararasi geçerliligi olan içmesuyu ve atiksu laboratuvarlari ile alaninda örnek alinan bir kurum olmayi basaran BUSKI, kurumsal kapasiteyi daha üst noktalara tasimak için gerçeklestirdigi egitim etkinlikleriyle de adindan söz ettiriyor.

BUSKI Laboratuvar Personeline Metot Egitimi
Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi (BEBKA) tarafindan desteklenen 2020 yili Teknik Destek Programi kapsaminda "Metot Geçerli Kilma ve Ölçüm Belirsizligi" egitimi iki bölüm halinde BUSKI Dobruca içmesuyu ve Dogu atik su aritma tesislerinde gerçeklestirildi.

30 kisilik laboratuvar personelinin katildigi, 10 gün ve 90 saat süren egitimde, genel istatistik kavrami ve tanimlayici istatistikleri, hipotez kurabilme ve uygulamalari, uygun istatistik programinda analiz edebilme ve sonuçlarin degerlendirilmesi, istatistik verileri ile validasyon ve verifikasyon raporlari düzenleyebilme gibi konulari islendi.

Bursa Uludag Üniversitesi Çevre Mühendisliginden Doç.Dr. Efsun Dindar ve Gida Mühendisliginden Dr.Ögr.Üyesi Perihan Yolci Ömeroglu tarafindan verilen egitimler neticesinde egitim alan personele katilim belgeleri de düzenlendi.

Kaynak: İHA