BBP Genel Baskani Destici, Sinop'ta

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici’nin Sinop programi kapsaminda ilk duragi Türkeli ilçesi oldu.

BBP Genel Baskani Destici, Sinop'ta
Partisinin Türkeli Ilçe Teskilati açilisina katilmak üzere Türkeli ilçesine gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Köprübasi mevkiinde Ilçe Baskani Adem Ünal ve partililer tarafindan karsilandi. BBP, CHP ve MHP Ilçe Baskanlari tarafindan çiçeklerle karsilanan Genel Baskan Destici, partisinin ilçe baskanligi açilisina katildi.

Açilista, kurban kesilerek, dua yapilmasinin ardindan BBP Türkeli Ilçe Baskani Adem Ünal bir konusma yapti. Ünal, ilçe teskilatinin açilisina tesrif eden Genel Baskan Mustafa Destici ve partililere tesekkür etti.

Il Baskani Tahir Sahin tarafindan da tesekkür konusmasinin yapilmasinin ardindan BBP Genel Baskani Mustafa Destici, halka hitap etti. Destici, korona virüsten dolayi esnaflar, isçiler ve üreticilerin olumsuz yönde etkilendigini belirterek, sunlari söyledi:

“Bizim suanda yapmamiz gereken, devletin ve hükümetin elinde ne kadar imkan varsa bunu özellikle üç alana sevk etmeli. Birincisi vatandas, zorda kalan esnaf, pandemi dolayisiyla is yapamayan esnaf, pandemi dolayisiyla isten çikarilan, kisa çalisma ödenegi ile hayatini mahkum kalan isçilerimiz. Ikincisi, bir kuraklik yasiyor Anadolu. Tarimla hayvancilikla ugrasan çiftçilerimizin desteklenmesi lazim. Tohum, yem, gübre, ilaç desteginin artirilarak devam etmesi gerekiyor. Üçüncüsü de üretim. Biz üretmek zorundayiz. Tarim da, hayvancilik da bir üretim. Ancak teknoloji üretimine de agirlik vermemiz gerekir. Teknoloji alanina agirlik verdigimizde issizligi de önemli ölçüde azaltmis oluruz. Büyük Birlik Partisi olarak, vatandasimizin devlete eli olmaya devam edecegiz ancak bu süreçte bizim gördügümüz alt yapi hizmetleri bekleyebilir, kanal bekleyebilir ancak beklenmemesi gereken aciliyet gerektirenler ayri, Sinop-Türkeli arasi sahil yolunun uzun süren çalismalarin nihayete erdirilmesi tamamlanmasi lazim. Bu yol bitmesi lazim, Allah izin verirse bunun da takipçisi olacagim insallah. Tabii, yaz mevsimindeyiz, orman yanginlari basladi.

Bugün de maalesef Mugla Marmaris’te orman yangini basladi ve devam ediyor. Öncelikle bütün Mugla ve Marmaris halkina, çevrede yasayan ve bundan etkilenen vatandaslarimiza geçmis olsun diliyorum. Bir orman çalisanimizin yangin söndürme çalismalarinda hayatini kaybettigini ögrendim. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Insallah çalismalar en kisa sürede tamamlanir ve yangin söndürülür. Büyük Birlik Partisi olarak, Türkiye’nin hayrina ne varsa hep destekledik, ama devletin, milletin ülkenin, hayrina görmedigimiz islerde hep çekincemizi koyduk. Dis politikada bu süreçte Azerbaycan’dan Libya’ya, Dogu Akdeniz’den Kibris’a, Suriye’nin kuzeyinde terörle mücadele, orada bir terör devletinin kurulmamasi için Türk askerinin, içeride Türk polisinin verdigi kahramanca mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz ve insallah bu mücadele, ‘içeride ve disarida Türkiye devletinin varligini, ülkesiyle milletinin bölünmez bütünlügünü hedef alan, en son terörist imha edilinceye kadar devam etmelidir’ diyecegiz. Buna kesinlikle taviz verilmemeli, terörle mücadele ancak topyekün yapilirsa basarili olur. Sadece dagdaki teröristle mücadele edilmekle yetmez. Ovadaki ile de, sehirdeki ile de memuriyete girdiyse onunla da, meclise girdiyse onunla da mücadele edeceksiniz. Biz bugüne kadar PKK’nin siyasi uzantisi ve subesi olan HDP Meclis Baskanvekilinin yönettigi hiçbir toplantiya girmedik. Çünkü biz ‘mecliste hiçbir PKK’li istemiyoruz’ dedik. Çünkü bizim yaptigimiz terörle mücadeleyi meclis kürsüsünden çikip, ‘bu bir isgal girisimidir’ deyip, kahraman ordumuzu da ‘katliamci’ olarak gösteriyorsa, burada ayri bir devlet kurmaktan bahsediyorsa elbetteki bunun hesabini hukuk sorar. Bunlar emperyalistlerin usagi olarak Türkiye’nin ilerlemesini, büyümesini engellemek için bu isi yapiyorlar. Onun için Anayasa Mahkemesinin bu PKK’nin siyasi uzantisi HDP’nin kapatilmasiyla ilgili raportörün verdigi olumlu karari oy birligiyle kabul ederek, esastan görüsmesini biz olumlu karsiliyoruz, destekliyoruz" ifadelerini kullandi.

Genel Baskan Destici, 2009 yili Mart ayi yerel seçimlerinde Türkeli ilçesine ziyaret planlandigini ancak kurucu baskan Muhsin Yazicioglu’nun vefati nedeniyle ziyaret edemediklerini belirterek, bunun telafisini yaparak daha sik Türkeli’ye ziyaret etmeyi ümit ettiklerini ifade etti.

Konusmanin ardindan Genel Baskan Destici, hayirli ve ugurlu olmasi temennisiyle BBP Ilçe Teskilatinin açilis kurdelesini kesti. Parti binasinda partililerle bir araya gelen Genel Baskan Destici, partililerle bir süre sohbet etti. Ilçe Baskani Adem Ünal, Genel Baskan Destici’ye günün anisina tablo hediye etti.

Buradan partililerle birlikte esnaf ziyaretine geçen Genel Baskan Destici, esnaflarla bir süre sohbet etti. Türkeli Muhtarlar Dernegini ziyaret eden Genel Baskan Destici, muhtarlarin bir araya gelerek olusturdugu ortak sorunlarin yer aldigi açiklamayi dinledi.

Muhtarlar, ilçedeki elektrik sorununun çözümü ve imar barisinin yeniden getirilmesi, Güllüsu’daki balikçi barinaginin ödeneginin saglanarak yapimina baslanmasi konularinda taleplerde bulundu. Genel Baskani Destici de konuyla ilgili girisimlerde bulunulacagini, meclis gündemine de bu konularin tasinacagini sözlerine ekledi.

Ziyaretin ardindan Genel Baskan Destici, ilçeden ayrildi.

(Yunus Celal Araz/ IHA)
Kaynak: İHA