Yüksekova'da YKS Heyecani

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'na (YKS) giren ögrenciler, sinavin ilçede olmasindan dolayi mutluluk yasadi.

Yüksekova, Derecik ve Semdinli ilçeleri ile Büyükçiftlik, Esendere beldeleri ve köyleri de dahil olmak üzere 36 okulda toplam 7 Bin 300 ögrenci sinava girdi.

Velilerden Vedat Çogaç gazetecilere yaptigi açiklamada, bu sinavin en son 2011'de Yüksekova'da yapildigini ve bütün veliler gibi kendisinin de heyecanli oldugunu söyledi.

Ögrencilerin sinav için artik sehir disina çikmamasinin büyük avantaj oldugunun ifade eden Çogaz, "Yüksekova ekonomisi için de katkisi çok büyük. Bunu iyi degerlendirmeye çalisiyoruz. Yüksekova'da disardan gelen ögrenciler için hummali bir çalisma yürüttük. Herkese kucak açtik. Disarda kalan ögrencilerimizi evlerimizde barindiriyoruz. Umarim bu sinavlar Yüksekova'da yapilmaya devam edecektir." diye konustu.

Velilerden Mehmet Salih Karaman ise sinavin ilçede yapilmasina vesile olanlara tesekkür etti.

Karaman, "Çocuklar evlerinde rahat uyuyor. Sabah anne, babasiyla sinav yerine gelmesi mükemmel bir sey. Önceden çocuklarimiz çok sikinti çekiyordu. Artik çok sükür bu sikintiyi yasamiyoruz." dedi.

Ögrencilerden Zozan Karaman da "Bütün emeklerim sonucunun bu sinava bagli olmasi beni hem heyecanlandiriyor hem de strese sokuyor. Önceden baska sehirlerde sinava giriyorduk. Yol yorgunluguyla konsantre olamiyorduk. Ama çok sükür artik Yüksekova'da sinava giriyoruz. Bu mutluluk verici bir sey." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA