Van'da 3. Basamak Yogun Bakimi Açildi

Saglik Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Egitim ve Arastirma Hastanesi bünyesinde 29 yatakli üçüncü basamak yogun bakim ünitesi açildi.

Van'da 3. Basamak Yogun Bakimi Açildi
Dogu Anadolu Bölgesinde yaklasik 3 milyon hastaya hizmet veren SBÜ Van Egitim ve Arastirma Hastanesi bünyesinde üçüncü basamak yogun bakim ünitesi açildi. En agir hastalara hizmet verecek düzeyde olan ve server sistemlerinin yer aldigi ünitenin açilisina, Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetcioglu ile hastane yönetimi katildi.

Programda bir konusma yapan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, üçüncü basamak yogun bakim ünitesinin hastaneye ciddi bir katki sunacagini belirtti.

Vali Bilmez, “Saglik bilgi sistemi sadece hastaneye degil, Van Saglik Il Müdürlügü’ne de hizmet edecek. Bu yogun bakim sadece Van’a degil bölgemize hitap edecek. Bunlarin ilimize kazandirilmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Van Egitim ve Arastirma Hastanesinin Van depremi sonrasi önemli bir rol üstlendigini animsatan AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise “Depremde Vanlilarin siginagi bu hastaneydi. AK Parti hükümetlerinin saglikta yaptigi devasa çalismalarindan dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

AK Parti öncesi Van Devlet Hastanesinin kötü durumunu anlatan Van Milletvekili Abdulahat Arvas da “O dönemdeki hastane kosullari çok kötüydü. Temizlikten yoksun, ilaç kokusu ve fiziki kosullari yetersiz olmasi gibi sikintilar vardi. Bu hastanelere sag giren hasta çikar sekilde hizmet veriliyordu. Ancak Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan döneminde hastanelerimiz sifahanelere döndü” seklinde konustu.

29 yatakli yogun bakim ünitesi ve server sistemlerinin yer aldigi hastane yönetim siteminin açilisini yaptiklarini dile getiren Hastane Bashekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik de, “Van Egitim ve Arastirma Hastanesi, bildiginiz gibi yaklasik bin 600 yatakli üçüncü basamak bir üniversite hastanesidir. Bu hastanemiz Van ve çevre iller dahil yaklasik 3 milyon nüfusa hizmet vermektedir. Üçüncü basamak hastanelerin olmazsa olmazi da yogun bakim hizmetidir. Yogun bakim hizmetleri de 3 seviyeye ayrilmaktadir. Bu siniflandirmanin amaci hastalarin agirlik derecesine göre seçilmesidir. En agir hastalarin üçüncü basamak, orta düzeyde olanlarin ikinci basamak, hafif hastaligi olanlarin ise birinci basamak yogun bakimlara alinmasi seklindedir. Üçüncü basamak yogun bakim en üst düzeyde hizmetin verildigi yogun bakimlardir” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan üçüncü basamak yogun bakim ünitesi, protokolün kurdele kesimiyle hizmete açildi.
Kaynak: İHA