Tek Basina Orkestra

SAMSUN – Sosyal medyada “Adem Reis” olarak bilinen Adem Kartal, sempatik tavirlari ve taklit ettigi farkli seslerle milyonlarca kisi tarafindan izleniyor. Güzel sarki da söyleyebilen Kartal, çevresindeki insanlara ve onu izleyenlere ise nese saçiyor.

Tek Basina Orkestra
Samsun’un Atakum ilçesinde yasayan Adem Kartal, kendinden habersiz çekilen videolarinin sosyal medya platformlarinda yayilmasiyla bir anda fenomen oldu. Internet dünyasinda adi ‘Adem Reis’e çikan Kartal, milyonlarca izlenen videolari ile dikkati çekti. Pilav yerken çekilen videosu ve çikardigi egzoz , ambulans, klarnet, kus sesleri ile herkes tarafindan ilgi ile izlendi.

Sosyal medyanin ‘Adem Reis’i ilk anda durumun farkina varamadi. Insanlarin ‘Reis fotograf çekilelim’ talepleri onu sasirtti. Taninmasi ile birlikte adina açilan hesaplardan videolari paylasilmaya basladi.

Sahip oldugu ünü sevdigini belirten Kartal buna ragmen kendisini rahatsiz eden durumlar da oldugunu belirtti.

Kendisi adina açilan hesaplarda kendi videolarinin paylasildigini ancak bundan hiçbir getirisini olmadigini belirten Kartal bunun yani sira sinirlendigi anlari video çekmek için kendisini kizdirmaya çalisan insanlardan da rahatsiz oldugunu belirtti.

Sosyal medyaya yüklenen videolarda Kartal’in sempatik tavirlari ve sinirlendigi anlar dikkati çekiyor. Motor sesi, siren sesi çikarma, taklit yapma gibi yetenekleri bulunan Kartal, bunlarla kahkaha attirirken söyledigi sarkilarla da duygulandiriyor. Kartal fenomenligine ragmen çogu zaman eskiden de zaman geçirdigi Kahvehane arkadaslariyla bir arada bulunuyor. Kartal burada a çok seviliyor ve çevresindekilerin nese kaynagi oluyor.

Adem Kartal, “Adem reis bir videodan dolayi patladi. Öyle ilerledim. Benim hiç videolardan haberim yoktu. Protez saçimin bakimini yaptiracaktik. 50 TL bulamadik diye berberdeki arkadas dedi ki parasini getirmezsen saçi alamazsin o anda bir anda patladi sinirlendim. Benden habersiz videolarimi paylasmislar. Sosyal medyada bayagi bir izlenmeler almisim. Benim hiçbir seyden haberim yokken insanlar ‘Reis videolarini izledik senle fotograf çekilelim’ demeye basladilar. En büyük hayalim CZN Burak’la, Çagri Taneri’i görmek. Insallah onlari da ileride görürüm. Su anda fenomen olduk ama ben bir sey kazanamadim. Benim videolarimi baskalari yükledi onlar kazandi. Sarki söylüyorum. Sesim güzel. Motor sesi yapabiliyorum. Siren sesi yapabiliyorum. Buradakileri çok seviyorum” dedi.

Kahvehanede onu eskiden beri taniyanlardan biri ise, “Adem nese kaynagimiz. Çok efendi bir çocuk. Bazi bizi birakip Istanbul’a gidiyor. Öksüz kaliyoruz burada ama yine geliyor. Seviyoruz Adem’i. Adem canimiz, cigerimiz herseyimiz bizim. Adem olmazsa buranin nesesi olmuyor. Onun gülmesi kahkaha atmasi bizim hosumuza gidiyor. Allah saglik versin uzun ömür versin ona” diye konustu.

Kaynak: İHA