'Tehlike' Kiyiya Vurdu

Sinop’un Incedayi Mahallesi sahil kesiminde kiyiya vuran ve üzerinde “tehlikeli” uyarisi bulunan varil, endiseye yol açti.

'Tehlike' Kiyiya Vurdu
Incedayi Mahalesi sahil kesiminde kiyiya vuran 2 adet varil seklindeki cisimler endise uyandirdi. Sahilde gezinti yaparken cisimleri fark eden mahalle sakinlerinden emekli egitim müfettisi Hasan Hüseyin Özyilmaz konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Ben her zaman burada gezerim. Bu cisimler dikkatimi çekti. Üzerinde ’tehlikeli’ uyarisi yaziyor ve resimler bulunuyor. Baliklar ve agaçlar için çok tehlikeli olan kimyasal sanirim. Bu variller daha önce de zaman zaman kiyiya vurmustu" dedi.

Çevre sorununun her geçen gün farkli boyutlara ulastigini ifade eden Özyilmaz, “Yillardir dogma büyüme Incedayi Mahallesi’nde oturuyorum. Devamli denizi incelerim. Deniz kenarlarinda gezerim. Her sene çevre kirliligi, deniz kirliligi artmaktadir. Buna acilen çözüm getirilmesi gerekir. Denizi inceledigimiz zaman 1993-94 yillarinda nisan-mayis aylarinda sahile hep baliklar gelir, yumurta birakirdi. Simdi hiç balik kalmadi. Gittikçe balik nesli azaliyor" diye konustu.

Kaynak: İHA