Tarihi Tirilye'de Altyapi Hamlesi

Saganak yagislar sebebiyle çok sayida ev, isyeri ve bir okulun sular altinda kaldigi, kaldirim taslarinin yerinden söküldügü Mudanya ilçesine bagli Tirilye Mahallesi’ni ziyaret eden Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, saglikli bir altyapiyla Tirilye’nin turizm anlaminda daha fazla gelisecegini söyledi.

Tarihi Tirilye'de Altyapi Hamlesi
Bursa’da geçtigimiz haftalarda etkili olan gök gürültülü saganak yagis sebebiyle Mudanya ilçesi Tirilye Mahallesi’nde sel afeti yasanmis, yagis nedeniyle caddeler adeta göle dönerken, kaldirim taslari yerinden sökülmüstü. Bazi ev ve isyerleri sular altinda kalirken, bir okul sel sularina teslim olmustu. Olayin ardindan Bursa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi, Ulasim Dairesi Baskanligi, BUSKI ve AFAD ekipleri, bölgede hummali bir çalisma baslatilmisti. BUSKI’nin 24 personel ve 12 is makinesi, Büyüksehir Belediyesi’nin de 14 personel ve 11 is makinesi ile yaptigi çalismalarda ev ve is yerlerine dolan sular vidanjörlerle tahliye edilirken, çamurla kaplanan yollar temizlendi, zarar gören yollarin da onarimi yapildi.

Yerince inceleme

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da çalismalari yerinde görmek ve vatandaslarla sohbet etmek amaciyla Tirilye Mahallesi’ni ziyaret etti. AK Parti Il Baskani Davut Gürkan, AK Parti Ilçe Baskani Inci Sögütlü, meclis üyelerinin de yer aldigi ziyarette, Baskan Alinur Aktas çalismalar ve son durum hakkinda BUSKI Genel Müdürü Güngör Gülenç tarafindan bilgilendirildi. Afetin yasandigi caddeyi gezen Baskan Aktas, vatandaslar ve esnafla sohbet ederek ‘geçmis olsun’ dileklerini iletti. Yasanan afetin ardindan kisa sürede ekiplerin olaya müdahale ettigini belirten vatandaslar, BUSKI ve Büyüksehir Belediye çalisanlarina özverili çalismalarindan dolayi tesekkür etti.

Tüm çalismalar yapildi

Sel afetinin yasandigi günü anlatan Tirilye Mahalle Muhtari Süleyman Alkiz, yolun kisa sürede taslarla ve sularla kapandigini, olay yerine gelerek ilk olarak vatandaslarla müdahale ettiklerini, ardindan BUSKI personelinin kisa sürede olay yerine gelerek araçlariyla çalismaya basladigini söyledi.

Muhtar Alkiz, “Burada bulanan kepçe ile magdur olan bir araca aninda müdahale ettik. Ardindan kisa sürede BUSKI ekipleri araçlariyla geldi. Mevcut giderler temizlendi. Sabah saatlerinden baslayarak gece 22.30’a kadar temizleme dahil tüm çalismalar yapildi. BUSKI personeline, yöneticilerine, Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne ve konuya hassasiyet gösteren Baskan Alinur Aktas’a tesekkür ediyorum” dedi.

Yeni yatirimlar geliyor

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Mudanya’nin en güzel noktalarindan biri olan Tirilye’de geçtigimiz günlerde sel felaketi yasandigini hatirlatti. Olayin ilk anindan itibaren Muhtar Süleyman Alkiz ve BUSKI ekiplerinin müdahale ettigini belirten Baskan Alinur Aktas, “Yogun çalismalarla iki gün içerisinde hayat normale döndü. Suan 5 milyon 200 bin TL bedelle içme suyu çalismalarimiz devam ediyor. Aritma ve kanalla alakali çalismalari da hemen akabinde gerçeklestirecegiz. Ihale asamasinda. Sadece aritma tesisinin yeriyle alakali bir sikinti var. 6 ayri yer incelendi ancak bir sonuca getiremedik. Onu halledecegiz. Saglikli bir altyapiyla Tirilye’nin çok daha fazla misafir agirlayacagina, turizm anlaminda daha fazla gelisecegine inaniyorum. Bu süreçte gayretli çalismalarindan ötürü Büyüksehir ve BUSKI ekiplerine tesekkür ediyorum. Bu mücadeleyi 25 araç ve 50 civarindaki personelle verdik. Herhangi bir can kaybi olmadan vatandasimizin, muhtarimizin ve ekiplerimizin özverili çalismasiyla sikintiyi atlattik” dedi.

Özellikle altyapi çalismalarinin bitmesine paralel olarak Tirilye’nin çok daha fazla tercih edilir turistik mekân haline dönüsecegini dile getiren Baskan Aktas, “Mudanya merkezde yaptigimiz yol, sahil, yat limani çalismalari var. Güzelyali’da yillardir halledilemeyen imar planlariyla alakali konuda çalismalar var. Bizler hiçbir ilçe ayirt etmeden çalismalari sürdürüyoruz. Çalismalara katki verenlere tesekkür ediyorum. Mudanya’miza hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA