Sultanbeyli'de Yeni Park Çevre Elçileriyle Açildi

Sultanbeyli’de Nasreddin Hoca Kent Parki’nin açilisi Çevre Elçisi gençlerin katilimiyla gerçeklestirildi. Dogayi koruma amaciyla bir araya gelen Çevre Elçileri artik parklarda görev alacak.

Sultanbeyli'de Yeni Park Çevre Elçileriyle Açildi
Dogaya ve yesile yönelik çalismalariyla takdir toplayan Sultanbeyli Belediyesi, ilçeye bir yasam alani daha kazandirdi. Amasya Caddesi üzerinde insa edilen Nasrettin Hoca Kent Parki, parklari ve dogayi korumak için bir araya gelen çevre elçilerinin katilimiyla açildi. Çok amaçli saha, yürüyüs yollari, farkli yas gruplarina uygun oyun alanlari, mücadele parkuru, açik hava spor aletleri, kamelyalar ve piknik alanlarinin yer aldigi kent parkinda vatandaslar çevre elçileriyle dogayi koruma konusunda hem bilinçlenecek hem de keyifli vakit geçirecek.

Çevre elçileri görev basinda

Çevreye duyarli onlarca genci bir araya getiren Sultanbeyli Belediyesi ilçede bir sosyal sorumluluk projesi baslatti. Çevre Elçileri adini alan gençler, daha yasanabilir bir dünya amaciyla dogayi korumaya yönelik çalismalar sürdürüyor. Sultanbeyli Belediyesi de Çevre Elçileri’nin bu yöndeki faaliyetlerine destek olmak amaciyla çevreye yönelik egitim ve etkinliklerin yer aldigi bir kamp düzenledi.

Kampa katilan elçiler, dogayla iç içe olmanin tadini çikarirken aldiklari egitimlerle farkindalik olusturdu. Öte yanadan Çevre elçisi olmak isteyen yeni gönüllüler ise www.cevreelcisi.com adresine girerek basvuru yapabilecekler.

“Çevre bilinci asilamak üzere egitimler verdik”

Çevre Elçileriyle birlikte Nasreddin Hoca Kent Parki’nin açilisini gerçeklestiren Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin, “Mecidiye Mahallemizde Nasrettin Hoca Kent Parkini evlatlarimiza armagan etmis olduk. Sultanbeylimizin her mahallesinde yeni yesil alanlari üretmekle birlikte ayni zamanda etrafi ormanlarla çevrili olan güzel ilçemizde çevre bilincinin yükselmesi için çesitli adimlar atiyoruz. Öncelikli olarak çevre platformunu kurarak çesitli projeler yapmakla birlikte sadece bu parkimizin açilisi öncesi çocuklarimizdan olusan Çevre Elçilerini olusturduk. Onlarla kamp yaptik. Agaç dikimi yaptirdik. Çevre bilinci asilamak üzere egitimler verdik. Son asama olarak da burada açilisimizi evlatlarimizla birlikte yaptik. Ayrica çevre bilincine katilmak isteyerek Çevre Elçisi olmak isteyen evlatlarimizi da bu vesileyle davet ediyoruz. Tekrardan parkimizin hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA