Sinava Geç Kaldi, 'Sinav Umurumda Degil' Dedi

Usak’ta Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskanligi tarafindan düzenlenen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT), korona virüs tedbirleri kapsaminda basladi.

Sinava Geç Kaldi, 'Sinav Umurumda Degil' Dedi
Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskanligi tarafindan ülke genelinde 2 milyon 607 bin 903 üniversite adayinin katildigi Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), saatler 10.15 itibariyle basladi.

Usak’ta TYT’ye toplamda 10 bin 558 ögrenci katilirken, sinava dakikalar kala Usak Üniversitesi Bir Eylül Kampüsü’de sinava girecek olan ögrenciler, kosarak sinava yetismeye çalisti. Sinava geç kalan ve sinavin umurunda olmadigini dile getiren Selçuk Kuli, “1 saniyeyle içeriye giremiyorum” seklinde konustu.

Öte yandan, sinavda ögrencilerin sorulari cevaplamak için 135 dakikalik süresi olacak. TYT’ye giren adaylara Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, cografyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularindan 5’er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldigi fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek.
Kaynak: İHA