Pinarbasi'nda Tüplü Dalis Etkinligi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde, Ceyhan Nehri’nin yeryüzüne ulastigi noktalardan biri olan Pinarbasi göleti, tüplü dalis (scuba diving) etkinligine ev sahipligi yapti.

Pinarbasi'nda Tüplü Dalis Etkinligi
Elbistan’i doga sporlarinda bir çekim merkezine dönüstürme gayretleri kapsaminda gökyüzü, su alti ve karada pes pese etkinlikler düzenlendi.

Etkinliklerin ikisi, Ceyhan Nehri’nin yeryüzü ile bulustugu Pinarbasi’nda yapildi. Etkinliklere, ELOFF Baskani Galip Sahin, Elbistan Yamaç Parasütü Kulübü ve Doga Sporlari Dernegi Baskani Turgut Akbas, Yildiz Doga Sporlari Kulübü doga sporcusu Erol Bozkus ile Yildiz Doga Sporlari Dernegi dalis egitmeni Alparslan Güler katildi.

Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, doga sporcusu Erol Bozkus ve birlikte Ceyhan Nehri’ne tüplü dalis gerçeklestirdi. Dalista hem Pinarbasi’nin su alti görüntüleri çekildi hem de göletin dalis turizmine ev sahipligi yapmasi için ön bilgi toplandi. Elbistan Yamaç Parasütü Kulübü ve Doga Sporlari Dernegi üyesi Korkut Akbas da, paramotorla Pinarbasi ve Elbistan semalarinda uçus yapti. Etkinliklerin son bölümünde ise 26 Agustos’ta yapilmasi planlanan offroad senlikleri için parkur incelemesi yapildi.

Dalis öncesinde degerlendirme yapan Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, kentin tanitimi noktasinda doga sporlarinin önemine vurgu yapti.

Elbistan’in bu anlamda birçok doga sporu için uygun bir habitatinin oldugunu ifade eden Baskan Gürbüz, “Bir dizi sportif etkinlik hayata geçirdik. Degerli konuklarimiz ve doga sporcusu arkadaslarimizi misafir ediyoruz. Pinarbasi’nda bir tüplü dalis, paramotorla uçus ve offroad etkinligini birlikte hayata geçirmis olacagiz. Pinarbasi’mizin özellikle yosundan arindirilmasi ile ilgili suyun temizlenmesi ve sporlarina hazir hale getirilmesi ile ilgili bir takim arastirmalari da beraberinde yapacaklar. Dalis sporu basta olmak üzere doga sporlarina ilgi duyan herkesi Elbistan’a davet ediyoruz. Diger etkinliklerimizle de Elbistan spora doyacak. Temmuz ve agustos ayinda bu dallarda birçok etkinlige ev sahipligi yapacagiz. Agustos ayi içerisinde yaklasik 30 kulübün katilimiyla bir offroad senligi düzenleyecegiz. Bu tür etkinliklerin sehrimizin tanitimi adina çok önemli oldugunu düsünüyoruz. Sehir stresinden biraz da olsa insanin kendi özüne döndügü, dogada kendini buldugu faaliyetler düzenlemek için Elbistan’da doga sporlarini destekliyoruz” dedi.

Yildiz Doga Sporlari Dernegi doga sporcusu Erol Bozkus ise, “Spor alaninda çok büyük potansiyel oldugunu ispatlayacagiz. Yildiz Doga Sporlari Kulübü olarak buradayiz. Pinarbasi göletine dalis yapip su alti görüntülerini çekecegiz. Elbistan, bu noktada önemli bir potansiyel teskil ediyor. Bu bölgeye gelmek isteyen doga sporu tutkunlarini çok güzel bir çevre bekliyor” degerlendirmesinde bulundu.

Yildiz Doga Sporlari Kulübü dalis egitmeni Alparslan Güler de, “Elbistan’in doga sporlari açisindan gelismesi açisindan çok önemli bir çalisma. Su altina inecegiz. Pinarbasi’ni dalis turizmine kazandirmak için yapilacak çalismalara yön verecek bir dalis gerçeklestirecegiz. Insallah dalis severlerin ilgisini çekecek bir bölge olacak. Sayin baskanimiza tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

ELOFF Baskani Galip Sahin ise, “Sayin Belediye Baskanimiza spora ve sporcuya verdigi destekten dolayi tesekkür ediyoruz. Biz de bu tür etkinlikler de yer almaktan mutluyuz” dedi.

Elbistan Yamaç Parasütü Kulübü ve Doga Sporlari Dernegi Baskani Turgut Akbas da, “Elbistan’imiz havacilik açisindan çok degerli bir yer. Yamaç parasütü kurslari veriyoruz. Motorlu yamaç parasütü ile gençlerimizi yetistirmeye çalisiyoruz. Belediye Baskanimizin da destegi ile çalismalarimiza devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA