Pegasus'a 2 Ödül Birden

ISTANBUL Pegasus Hava Yollari, Airfinance Journal Ödülleri 2020 kapsaminda “Yilin JOLCO Bazli Finansal Kiralama Anlasmasi” ve “Yilin Hava Yolu Hazine Ekibi” kategorilerinde ödüle layik görüldü.

Türkiye’nin dijital hava yolu Pegasus, dünyanin önde gelen havacilik yayinlarindan Airfinance Journal tarafindan her sene gerçeklestirilen Airfinance Journal Ödülleri kapsaminda iki ödüle birden layik görüldü.

Pegasus Hava Yollari; üst düzey havacilik finansmani yöneticileri ve bagimsiz yöneticilerden olusan bir jüri tarafindan yapilan degerlendirme sonucu, 2020 yili için “Yilin JOLCO Bazli Finansal Kiralama Anlasmasi” ve “Yilin Hava Yolu Hazine Ekibi” kategorilerinde ödül aldi.

Pegasus Hava Yollari’nin bir Airbus A321neo model uçak teslimati kapsaminda 55 milyon Euro’luk Jolco finansmani saglamasi, islemin yapisi itibariyla yenilikçi olusu ve bir üreticinin üretim hattindan tamamen uzaktan teslim edilen ilk uçak olmasi sebebiyle “Yilin JOLCO Bazli Finansal Kiralama Anlasmasi” ödülüne layik görüldü.

Pegasus Hava Yollari Uçak Finansman Ekibi ise sigorta destekli finansman ürünü Balthazar finansmanlari, ECA destekli finansmanlar, yeni teslimatlar için JOLCO finansmanlari gibi farkli yapilari kapatarak finansman kanalini çesitlendirmede basarili oldu. Ayrica Boeing 737-800’lerin bazilarinin satis ve geri kiralama piyasasi yoluyla çikisini da saglayan ekip, bu basarili çalismalar çerçevesinde “Yilin Hava Yolu Hazine Ekibi” ödülüne layik görüldü.

Kaynak: İHA