(ÖZEL) 40 Derecede Caretta Nöbeti
Caretta carettalarin yumurtlama dönemi sebebiyle yuvalama alanlarinda çevrecilerin nöbeti devam ediyor. DEKAFOK Baskani Seher Akyol, 40 dereceyi bulan yakici günes altinda caretta caretta yuvalarinin bulundugu bölgede yuvalarin zarar görmemesi için nöbet tutuyor. Önceki aksam bir aracin caretta yuvalarindan bir tanesinin üzerinden geçerek yumurtalari ezdigini belirten Akyol, bunu yapanlarin gerekli cezayi almalari için ne gerekiyorsa yapacaklarini söyledi.

Yuvanin üzerinden geçtiler
Önceki gece su sporlari merkezinden bir kisinin kendisini aradigini ve bir yuvanin üzerinden araç geçtigini söyledigini belirten Akyol, "Bu yil aldigimiz önlemler ve otellerimizin de duyarliligi sayesinde her sey yolunda giderken bu olay bizleri çok üzdü. Geldigimde yuvadaki yumurtalarin kirilmis oldugunu yuvanin yok oldugunu gördüm. Maalesef, karanliktan dolayi aracin plakasi alinamamis. Yine de jandarmaya sikayette bulunduk. Vatandaslarimizi duyarli olmaya çagiriyoruz” dedi.
Bu yil hedef 80 bin yavru caretta
65 kilometrelik Manavgat sahilinde geçtigimiz yil 62 bin dolayinda yavru carettanin denizle bulustugunu belirten DEKAFOK Baskani Seher Akyol, "Bu yil Kaymakamimiz, Belediye Baskanimiz ve otellerimizle yaptigimiz isbirligi sayesinde daha fazla caretta sahillerimize yumurta birakti. Bu yil 80 bin dolayinda yavruyu denizle bulusturmayi hedefliyoruz. Bu bir rekor olacak. 10 Temmuz tarihinden itibaren yavrular yumurtadan çikip denize ulasacak” dedi.
